Last news in Fakti

21 Юни, 2013 17:13 1 309 0

Проливни наводнения удариха Канада

  • канада-
  • наводнения-
  • калгари
Проливни наводнения удариха Канада - 1
Снимка :ЕПА/БГНЕС


Близо 100 000 души трябваше да напуснат своите домове, вследствие на тежките наводнения предизвикани от проливните дъждове в Западна Канада, съобщава Би Би Си.

Наводненията отнесоха местни мостове и пътища, като в същото време причиниха и свлачище в южните части на канадската провинция Албърта.

Хората живеещи в Калгари са най-засегнати от природното бедствие, като в града и неговите околности е обявено извънредно положение.

Всички училища, бизнес учреждения и някои основни пътни артерии са били затворени.

Планинските курорти Банф и Канморе останаха изолирани от останалата част на страната след като Транс-канадската магистрала беше временно затворена.

Хеликоптери и моторни лодки е трябвало да бъдат използвани за спасяването на някои от неуспели да напуснат домовете си местни.

25 от намиращите се около Калгари общности, живеещи около някои от прелелите от дъждовете реки, се е наложило също да бъдат евакуирани.

Нивото на река Елбоу достигна критична точка в края на миналата седмица, като се очаква в следващите дни същото да се случи с река Боу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: