Last news in Fakti

24 Юли, 2022 10:50 1 049 0

Над 50 пожара при съседите (СНИМКИ)

  • гърция-
  • пожари-
  • огън-
  • жега-
  • време

Огънят е засегнал много имоти

Над 50 пожара при съседите (СНИМКИ) - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

На 23 юли гръцките пожарникари се бориха с 53 горски пожара в различни части на страната, като основно те са в района на Еврос на североизток и на остров Лесбос, съобщава вестник Kathimerini, позовавайки се на противопожарната служба.

Горещините, обхванали цялата страна, са довели до възникването на множество пожари, които нанасят големи щети на горите и имотите на гражданите. „На 23 юли са избухнали 53 горски пожара. Основните фронтове на пожара в момента са в националния парк Дадия в района на Еврос, в района на плажа Ватера на Лесбос, в град Акритохори в района на Месиния на полуостров Пелопонес и в района на Гревена в северната част на страната. През втората половина на вчерашния ден пожарът беше частично локализиран в град Врисула (регион Превеза) в непосредствена близост до жилищни сгради", казаха от противопожарната служба.

320 пожарникари с 68 автомобила и 13 групи пеша се борят с огъня в Еврос. До залез слънце противопожарните самолети пускаха вода върху пламъците. Подкрепа оказват военни, доброволци пожарникари, части на Гражданска защита, горски работници със строителна техника. Всички противопожарни служби в района на Източна Македония и Тракия са в повишена готовност. Създадени са и специални групи за подпомагане на диви животни и птици, живеещи в националния парк.

На Лесбос продължава борбата със силния природен пожар, избухнал в събота в гора в югозападната част на острова. Според противопожарната служба огънят е навлязъл в селището Ватера, там вече са изгорели две къщи и кола, един пожарникар е леко ранен. Гръцката брегова охрана изведе девет души (четирима гърци и петима чужденци) от плажа в района на пожара, които бяха в опасност от приближаващите пламъци.

Гърция в момента преживява много горещо време. Термометърът в зависимост от района достига до 36-42 градуса на сянка. Всеки ден в страната възникват до 70 пожара, които по правило се гасят от огнеборците през деня.

Над 50 пожара при съседите (СНИМКИ)

Над 50 пожара при съседите (СНИМКИ)

Над 50 пожара при съседите (СНИМКИ)

Над 50 пожара при съседите (СНИМКИ)

Над 50 пожара при съседите (СНИМКИ)

Над 50 пожара при съседите (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: