26 Юли, 2022 23:57 1 484 5

Германка бе осъдена за отвличане на сина си и присъединяването им към "Ислямска държава"

  • германка-
  • затвор-
  • осъдена-
  • ислямска-
  • държава

Тя бе осъдена днес на три години и половина затвор

Германка бе осъдена за отвличане на сина си и присъединяването им към "Ислямска държава" - 1
Източник: Shutterstock

Германка беше осъдена днес на три години и половина затвор за членуване в джихадистката групировка "Ислямска държава", а също за това, че е пътувала до Сирия с малкия си син, за да се присъедини към организацията, съобщи Асошиейтед прес.

Държавният съд в Дюселдорф посочи, че на жената са повдигнати обвинения в членство в чуждестранна терористична организация и в отвличане на непълнолетно лице, наред с други обвинения, предаде БТА.

Съдът установи, че обвиняемата е пътувала до Сирия през 2015 г. заедно със своя син - по това време на 5 години - без знанието на неговия баща. Съдебният орган установи, че тя е водела домакинството и е възпитавала сина си в съответствие с идеологията на "Ислямска държава", докато новият ѝ съпруг се е сражавал за терористичната групировка. Установено е, че двойката е разполагала с два автомата "Калашников".

Детето е имало късмета да остане невредимо при бомбардировки по време на престоят им при терористичната групировка, отбелязаха съдиите. Обвинената жена се е предала на кюрдските сили през 2019 г. Тя заедно с трите си деца - две, от които се родили по време на престоя в Сирия - са били върнати в Германия през октомври.

Случаят е един от няколко подобни в Германия, включващи жени, които пътуват до територия, управлявана от "Ислямска държава". Миналият месец германка, която е отвела своята малка дъщеря в Сирия и се предполага, че се възползвала от поробена язидска жена, беше осъдена на три години и три месеца затвор.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ййукио

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "ахмед":

    Коренното население на Германия живее в анклави.
  • 3 Бодже

    15 0 Отговор
    И тая ако толкова германка ,колкото наще българи в Германия...
  • 4 Дипломат Чукча

    8 0 Отговор
    Германка бе осъдена за отвличане на сина си и присъединяването им към "Ислямска държава"
    А, пропагандата на зелето би написала
    РУСКИНЯ бе осъдена от руски съд за отвличане на сина си и присъединяването им към бойците на "Азов"
  • 5 "Германка"

    6 0 Отговор
    от новите германци
Новини по държави: