Last news in Fakti

28 Юли, 2022 14:47 794 1

Иран арестува петима души, заподозрени в шпионаж за Израел

  • иран-
  • израел-
  • мосад-
  • шпиони

Иранската полиция е арестувала предполагаем ръководител и четирима членове на шпионска мрежа свързана с "Мосад"

Иран арестува петима души, заподозрени в шпионаж за Израел - 1
Снимка: Shutterstock

Иранската полиция е арестувала предполагаем ръководител и четирима членове на шпионска мрежа, заподозряна във връзки с израелските тайни служби, съобщи днес иранската информационна агенция ИЛНА, цитирана от Ройтерс.

ИЛНА се позовава на съобщение на иранското контраразузнаване, според което петимата, чиято националност не се уточнява, са били обучени за военни операции и саботажи. "Арестуваните петима членове на тази шпионска мрежа са получили различни обещания от "Мосад", включително финансови, за да събират информация от важни сфери в страната", се казва в съобщението.

От канцеларията на израелския премиер, която упражнява надзор върху работата на агенцията за външно разузнаване "Мосад", отказаха коментар по случая с арестуваните в Иран, отбелязва Ройтерс.

Старите врагове Иран и Израел са понастоящем в спор за иранската ядрена програма. Израел обвинява Иран, че подкрепя нападения срещу Израел, а Иран твърди, че Израел е организирал поредица убийства на висши ирански служители, включително един през май.

Вчера иранският министър на разузнаването Есмаил Хатиб каза, че Техеран е осуетил подривни дейности на "ционисткия режим", тоест на Израел. По думите му иранските служби за сигурност са извършили през последните няколко месеца множество операции срещу Израел. Хатиб не каза какви са били тези операции.

Миналата седмица спецслужбите на Иран обявиха, че са разбили мрежа от агенти на Израел, влезли в Иран от Иракски Кюрдистан, за да извършат саботажи и терористични нападения.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    0 1 Отговор
    Ще арестува, там еврейските номера не минават