Last news in Fakti

29 Юли, 2022 08:09 1 524 12

САЩ: Заплахите на Северна Корея не са нищо ново

  • сащ-
  • северна корея-
  • заплахи-
  • нед прайс-
  • защита

Съединените щати остават твърдо ангажирани със защитата на Южна Корея

САЩ: Заплахите на Северна Корея не са нищо ново - 1
Източник: БГНЕС

Съединените щати остават твърдо ангажирани със защитата на Южна Корея.

Това заяви в четвъртък говорителят на Държавния департамент Нед Прайс - часове, след като Северна Корея предупреди Юга, че може да бъде изправена пред "унищожение".

Прайс каза, че САЩ също остават отворени за диалог с Пхенян, но че затвореният режим продължава да не реагира на американските предложения, съобщи "Йонхап".

"Имаме жизненоважен интерес да възпираме КНДР, да се защитаваме срещу провокации или използване на сила, да ограничаваме обхвата на най-опасните оръжейни програми и преди всичко да пазим американския народ, нашите разположени сили в региона и нашите съюзници в безопасност от всякакви заплаха за международния мир и сигурност", каза прессекретарят.

За тази цел ние продължаваме да се консултираме отблизо с Япония, с Република Корея и с партньори в целия регион и извън него", добави той.

Прайс отхвърли последната заплаха на КНДР като нищо ново.

"Коментарите, които чухме през последните часове, не се различават от това, което чухме от режимите на КНДР през последните месеци и през последните години", каза той.

САЩ няма да отговарят на коментарите на Ким.

"Мисля, че е честно да се каже, че КНДР също не би се изненадала да чуе същото послание от нас и това е нашият ангажимент към защитата на Република Корея и Япония, ангажимент, който остава железен", каза Прайс .

Прайс потвърди ангажимента на САЩ да се ангажират със Северна Корея, но каза, че Пхенян продължава да игнорира действията на САЩ.

"За съжаление не сме на значително различно място от това, на което бяхме от доста време", каза говорителят на отдела, попитан за перспективите за диалог с Пхенян.

"Сега, разбира се, не чухме съществен отговор или със сигурност някаква индикация, че КНДР в момента се стреми да ни приеме това предложение, но междувременно ще продължим да координираме тясно с нашите съюзници по договора и ще продължим да налагаме разходи и последствия, ако провокациите продължат да идват от КНДР", добави той.

Северна Корея е изстреляла повече от 30 балистични ракети тази година, отбелязвайки най-големия брой изстрелвания на балистични ракети за една година, според официални лица в САЩ.

Официални лица тук и в Сеул също намекнаха за възможността за ядрен опит на Северна Корея в близко бъдеще, тъй като страната изглежда е завършила "всички приготовления".

Пхенян проведе своя шести и последен ядрен опит през септември 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Направи нещо ново

    19 4 Отговор
    Хвърли им атома, Кими!
  • 2 Механик

    16 4 Отговор
    Абе те не са нищо ново, ама бидоня пълни памперса при всяка заплаха. И не само той.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Наркос

    5 10 Отговор
    На Ким пак му е станало топло 😂 Всяко лято по това време едно и също! Там да имаш личен автомобил е несбъдната мечта, а в съседна корея ще се пръснат от заплати...

    Коментиран от #5, #11, #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Владимир Путин

    1 3 Отговор
    ЛАПАМ БЛИЖА ЗА ПАРИ
  • 7 Механик

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    См..ърт за бъгъ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Северна Корея

    6 1 Отговор
    Заплахите, шпионажа, подслушването, шантажа, подмолните игри, извиването на ръце не са нищо ново от САЩ. Справка: припомните си филма Сноудън. САЩ нямат приятели. Имат " партньори" които изнудват за да са им такива.
  • 11 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Наркос":

    Ти кога беше за последно в Ю.Корея
  • 12 пуф

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Наркос":

    Хахаха
    Ти от село не си излизал, камо ли да знаеш какво е в двете Кореи. Още ли се намирате такива единици, които не осъзнахте, че щом ФАЩ говорят, значи не е вярно!!!