Last news in Fakti

31 Юли, 2022 07:20 3 297 20

Принц Чарлз получил 1 милион британски лири от роднини на Осама бин Ладен

  • принц чарлз-
  • великобритания-
  • осама бин ладен-
  • фондация-
  • дарение

Средствата били дарение за благотворителната му фондация

Принц Чарлз получил 1 милион британски лири от роднини на Осама бин Ладен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският престолонаследник принц Чарлз е получил 1 милион британски лири (1,2 милиона долара) дарение за благотворителната си фондация от роднини на Осама бин Ладен, съобщават британските издания "Гардиън", "Мирър" и "Дейли мейл", предаде БТА

Според изданията парите са били получени от Бакр бин Ладен, представен като патриарх на саудитското семейство, и от брат му Шафик.

Твърди се, че Чарлз е имал частна среща с Бакр в резиденцията Кларънс хаус в Лондон на 30 октомври 2013 г., две години, след като американците ликвидираха в Пакистан Осама бин Ладен.

Бакр и Шафик са полубратя на Осама бин Ладен и са свързани с него чрез баща си Мохамед бин Ауад бин Ладен, роден в Йемен милиардер, който е имал общо 52 деца. Няма никакви твърдения, че Бакр или Шафик са подкрепяли тероризма или са участвали в терористични актове.

Сър Иън Чешър, председател на Благотворителната фондация на принца на Уелс, за която е било направено дарението, казва в изявление, че дарената сума от шейх Бакр бин Ладен през 2013 г. е била внимателно проучена и анализирана от членовете на управителния съвет на фондацията по онова време. След като е била получена информация от различни източници, членовете на управителния съвет са решили да приемат дарението. Те са заключили след проверка, че действията на един от членовете на семейство Бин Ладен не трябва да опетняват цялата фамилия.

Източник пък оспори твърденията, че принц Чарлз лично е договорил получаването на подобно дарение, че се е съгласил на това дарение въпреки възражения на негови съветници или, че няколко съветници са го помолили да върне лично парите.

Тези разрития са направени месец след като стана ясно, че принцът на Уелс е приел милиони в брой по време на срещи с бивш премиер на Катар. Миналата седмица комисията, която отговаря за дейностите на благотворителните организации, каза, че няма да предприема последващи действия заради информациите, че Чарлз е получил общо 2,6 милиона лири по време на срещите си с шейх Хамад бин Джасим бин Джабер ал Тани. В. "Сънди таймс" написа, че парите в брой са били предадени на принца на Уелс в куфарче по един повод, в чанта по друг повод, както и в пликове от магазина "Фортнъм енд Мейсън" (Fortnum & Mason), който има правото да доставя хранителни продукти на домакинството на принца. Всяка сума е била депозирана в сметки на фондацията на Чарлз и няма твърдения, че става дума за незаконни плащания, поясняват британските издания.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    46 0 Отговор
    Този сатанист подкрепя сунитския джихад.
  • 2 Иван

    44 0 Отговор
    А сатаниста Джордж Буш е получил 50 милиона долара, лично от Осама Бин Ладен.
  • 3 дядото

    48 0 Отговор
    пореден пример какви са основните цели на западните демократи-пари,пари и пак пари.без оглед на произхода им.ако изнесеното е вярно,това е огромен скандал с участие на англииската корона.
  • 4 Иван

    35 0 Отговор
    Този сатанист е обещал на Бин Ладен падането на Сирия и въвеждането на шерията.

    Коментиран от #6

  • 5 Зевзека

    19 0 Отговор
    Ти да видиш!
  • 6 Зевзека

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Е да де, но Сирия няма да падне.
  • 7 БРАВО

    32 0 Отговор
    За англоамериканците всичко е пари и интереси.
  • 8 Селяк

    34 0 Отговор
    Няма какво да се лъжем тук, английското кралство не е единственото което е получило пари от семейството на Бин Ладен, американците също са получили, дори след 9/11 в същия ден цялото семейство на Ладен е изкарано с частен самолет от Щатите където по принцип живеят. Тези дарения дами и господа се нарочат “такса спокойствие” - даряват и не се закачат! Гарантирам им се едно спокойствие и никой да не им се бърка в нещата! Това е нещо нормално в тези среди и не е нищо ново! Да не говорим, че бин Ладен няма нищо общо с атентата от 9/11 и всичко беше една много добра инсценировка от страна на израелската компания закупила съмнително 2-те кули след като веднъж им беше отказано да ги закупят и на втория път изместват другата фирма желаещ и печелят търга и държавната администрация на САЩ с цел започване на война заради нефтените находища! Има много подробна информация и доклади които могат да се прочетат по темата!

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Опааа

    21 0 Отговор
    Санкции? 🤔
  • 10 Иван

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Селяк":

    Има общо-съгласи се да играе ролята.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    10 0 Отговор
    Този другия на снимката не е ли Еди Рама?
  • 13 252525

    20 0 Отговор

    До коментар #8 от "Селяк":

    Плюс на евреите работещи в кулите им е казано този ден да не идват на работа. Интересно, нали?
  • 14 незнайко

    14 0 Отговор
    Рептилите печелят пари чрез фондациите, защото там няма никаква ОТЧЕТНОСТ !!! В скоро време историята ще въздигне ХИТЛЕР на пиедестал, защото е искал да освободи държавите от КОМУНИЗМА !!! Началото го поставиха с Украйна а за Македония не искам да говоря !!! Колониалните държави са като вълците !!! Козината си могат да сменят но не и идеологията си !!!
  • 15 "Ха ха ха"

    9 0 Отговор
    Истински евроатлантически ценности !
    Приемаме пари от всички - няма значение дали са бандити , терористи и т. н.
  • 16 Хасан

    1 1 Отговор
    Тези ингилизи ме кефят.
  • 17 ОСТАВКА НА ХАРВАРДСКИТЕ ЛАКЕЙ!

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "СПОНСОРИ НА ТЕРОРИЗМА":

    НА КРАЖБИТЕ ТАКА ЛИ ИМ ВИКАТ ВЕЧЕ? - ДАРЕНИЕ??? КОЛОНИЗИРАНИЯ Е ДАРИЛ НА КОЛОНИЗАТОРА! ФАКТ
  • 18 Тарикат

    2 0 Отговор
    Това е то да си роден милиардер, не в Йемен, ами в Конго да живееш , можеш да си позволиш лукса да "даряваш" неброени пари, ей така от добро сърце , както се казва.
  • 19 Ж@лкиНищожеств@

    5 0 Отговор
    Все някога човечеството ще осъзнае,че този високо бюджетен Маскарад, наричан "английска корона"е тумур, впил се в плътта на десетки народи и смучащ столетия човешка плът и кръв , причинил най-големите злини и мъки на човечеството,поради което е нужно изпепеляване и заличаване от планетата ни!
  • 20 От страни.

    0 0 Отговор
    Тия са комбина. Нищо чудно.
Новини по държави: