Last news in Fakti

1 Август, 2022 18:00 1 165 4

Нова Зеландия отвори напълно границите си

  • нова зеландия-
  • граници-
  • covid-19-
  • ковид-19

Нова Зеландия отвори отново границите си за посетители от цял ​​свят в понеделник, за първи път от повече от две години, откакто заради COVID-19 ги ​​затвори през март 2020 г.

Нова Зеландия отвори напълно границите си - 1
Снимка: Shutterstock

Нова Зеландия отвори отново границите си за посетители от цял ​​свят в понеделник, за първи път от повече от две години, откакто заради COVID-19 ги ​​затвори през март 2020 г., предава Ройтерс.

Страната започна да се отваря поетапно през февруари първо за новозеландски граждани, паралелно с разхлабване на ограниченията.

Процесът на повторно отваряне на границите приключи снощи, като посетителите, които се нуждаят от визи, и тези със студентски визи вече също имат право да се върнат в Нова Зеландия. Уелингтън вече позволява на круизни кораби и чуждестранни развлекателни яхти да акостират в пристанищата на островната държава.

Повечето посетители, пристигащи в Нова Зеландия все още трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 и трябва да си направят два теста за коронавирус след пристигането. Няма обаче изисквания за карантина.

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн каза в понеделник по време на реч на Китайската бизнес среща на върха в Окланд, че последното поетапно отваряне на границите е било много важен момент.

"Това е краят на поетапен и предпазлив процес от наша страна от февруари, тъй като ние, заедно с останалия свят, продължаваме да управляваме съществуващата глобална пандемия, като същевременно пазим нашите хора в безопасност."

Чуждестранните студенти допринесоха значително за икономиката на Нова Зеландия и университетите се надяват повторното отваряне на границите отново да даде тласък на образователния процес за чужденци в цялата страна.

Министърът на туризма на Нова Зеландия Стюарт Неш каза, че връщането на круизните кораби също ще бъде много важно за местната индустрия.

"Повечето круизни кораби акостират през по-топлите месеци от октомври до април, а лятото като цяло е нашият страхотен туристически сезон. Това означава, че индустрията ще върви с пълна пара", каза Наш.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да питам само

    8 0 Отговор
    тайвански бежанци ли ще приема?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Световното задкулисие

    5 0 Отговор
    Как смеят!!! Първо Франция, а сега и те. Ще се наказваме
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.