2 Август, 2022 12:00, обновена 2 Август, 2022 12:31 2 413 21

Напук на санкциите! Магазините H&M отвориха врати в Москва

  • русия-
  • дрехи-
  • марка-
  • москва-
  • h&m-
  • санкции

Магазините на марката H&M отвориха врати в търговските центрове «Метрополис» и «Авиапарк» в Москва за финална разпродажба

Напук на санкциите! Магазините H&M отвориха врати в Москва - 1
Снимка: Shutterstock

Магазини на шведската модна марка за дрехи, обувки, аксесоари и стоки за дома H&M отвориха врати в Москва. За това пише каналът Mash Telegram. Съобщава се, че работата е възобновена от търговски обект в столичния търговски център "Метрополис". Също така се отбелязва, че магазинът на марката е открит в «Авиапарк».

Магазините на H&M отвориха врати в Москва за първи път от началото на войната - за окончателна финална разпродажба на стоките преди да напуснат Русия.

Твърди се, че цената на стоките се е увеличила драстично.

По-рано стана известно, че промоциите и специалните оферти ще бъдат отменени, а закупуването на подаръчни сертификати ще стане невъзможно.

Според Mash продукцията ще стигне за 50 седмици работа.

През юли марката определи финална разпродажба, преди да напусне руския пазар за 1 август, но на обявената дата магазините на H&M не отвориха въпреки съобщенията за възможно възобновяване на работа и опашка от купувачи, които се бяха събрали.

Известно е, че клиентите стояха около 20 минути на входа на магазина, но скоро охраната ги посъветва да се разотидат.

На 18 юли H&M обяви, че прекратява бизнеса си в Русия на фона на оперативни проблеми и нестабилна политическа ситуация. Освен това Хелена Хелмерсон, главен изпълнителен директор на H&M Group, обясни, че компанията благодари на своите руски служители за тяхната работа.

Източник: Лента.ру


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санкциите са за да се срине европейската

    61 6 Отговор
    икономика! Всичко е лъжа и това се знае. Толкова много национални предатели не е имало в миналото както сега! Цяла Европа е пълна с Урсули, Шолцове и Кирчивци... Това са предателите!
  • 2 Ксаниba

    41 6 Отговор
    Ахахаахаххахахах
    И Северный Паток-2 ще пуснат швабите, сл 2 мес. , като им привършат въглещата Евро7!!!
  • 3 Последния Софиянец

    40 4 Отговор
    Тази марка и у нас си продава боклуците много скъпо.
  • 4 ГЛЕДНА ТОЧКА

    24 7 Отговор
    Добър ход от страна на компанията. Да освободи активи срещу рубли, които след това би могла да изтъргува на бартер с някоя западна компания!? А вносът на стоките не се влияе от малумните и безсмислени за Русия санкции.
  • 5 Мъдрият български народ е казал

    22 2 Отговор
    Храната прави борбата!
  • 6 хахаха

    6 25 Отговор
    Отворили трънки. Стига фейкове от руски сайтове!
  • 7 лицемерието на капиталистите

    27 3 Отговор
    за пари пак почнаха да лижат там дето доскоро плюха
  • 8 Каква радост

    5 5 Отговор
    а у нас затвориха показните магазини още през 1990г.

    Коментиран от #12

  • 9 От страни.

    14 3 Отговор
    Не беха ли тия дето преди месец се правиха на интересни че напускат Русия и тръшкат вратата? Мо ко ся? Има поговорка: "Не си вири много носа щото почват да се виждат сополите"
  • 10 о бендер

    3 8 Отговор
    мечтата на руснаците е да се родят,обръснат и подстрижат и след това да умрат
  • 11 Ами

    12 4 Отговор
    Да не са луди да си правят сечено на бизнеса само заради солидарност към Украйна и да му е гадно на Путин.Може да продават парцали,но си гледат интереса Никоя фирма не ще да фалира щото видиш ли не трябва да продаваш нищо на руснаци.Вслучая фирмата губи.Пияния руснак все ще намери със какво да се облече.Парцали от Китай и Индия е пълно там.
  • 12 Ихааааааааа

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Каква радост":

    Явно наскоро пак са ги отворили тихомълком. Минаваш през "големите вериги" и гледаш рафтовете с прескъпи боклуци стоят непокътнати.
  • 13 бай пантелеймон наследникът на бай иуп

    3 1 Отговор
    блъфират. отварят ама затварят. дрън дрън ярина.
  • 14 България

    2 6 Отговор
    Е какво са отворили ... за последен път да продадат нещата от складовете там и чао. Да не са луди да рискуват санкции от ЕС и САЩ заради Русия ?
  • 15 Реално

    2 1 Отговор
    Реално европейските марки напуснаха техния пазар.Американските марки продължават да си работят само дето вече са по скъпи.Докато се срива европейската икономика и докато има, пишещи с пяна на уста от злоба срещу тях в кравария продължават да правят пари.И нефт си купуват от тях.......нищо ,че за малоумните в Европа не можело.Парите не миришат.
  • 16 Продажна червена измет

    3 5 Отговор
    Ще има бой и опашки за потници и гащи като едно време за банани и захар, великая пр00сия леко и стремглаво отива към дъното, супер.

    Коментиран от #17

  • 17 Не че нещо

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Продажна червена измет":

    Колко ли комплексирано дребно човече си,което си избива комплексите с писане на простотии.Нямам на идея кой отива на дъното, ама не е лошо да погледнеш ,какво се случва в твоята (надявам се) родина и тогава чак да гледаш в чуждата паница!

    Коментиран от #18

  • 18 Продажна червена измет

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Не че нещо":

    Не че ми е за работа, но на дума ли ви плащат или на пост, и по колко копейки, таварищ подлога!
    А какво се надяваш, нема да стане, ще си ровиш по кофите форевър
  • 19 Москва не вярва на сълзи

    2 0 Отговор
    "продукцията ще стигне за 50 седмици работа."" "цената на стоките се е увеличила драстично."
    В туй око украинско корабче плува ли ? Кого баламосват тези хаха Просто разчитат, че ще бавят топката докато нещата приключат "спазвайки санкциите"...50 седмици са почти година!
  • 20 Румен

    2 0 Отговор
    Гьзарите от Москва обличат ли се с парцалите на ,,НМ,,?нали уж са от голямото добрутро

    Коментиран от #21

  • 21 Продажна червена измет

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Румен":

    Ватенка, каскет и галоши, това е униформата в пр00сия, но важното е да си леко почерпен със самагонче и да не си повръщал от сутринта
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания