Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Август, 2022 04:06 1 308 7

Русия отхвърля "инсинуациите за ядрени заплахи в Украйна"

  • русия-
  • украйна-
  • ядрени заплахи-
  • игор вишневецки

Подробна реакция ще дадем по-късно, заяви Игор Вишневецки, заместник-директор на Департамента за неразпространение и контрол на въоръженията към руското външно министерство

Русия отхвърля инсинуациите за ядрени заплахи и действия, насочени към подкопаване на физическата ядрена сигурност в Украйна, предаде агенция ТАСС, цитирана от БТА.

Игор Вишневецки, заместник-директор на Департамента за неразпространение и контрол на въоръженията към руското външно министерство, заяви това във вторник на конференцията за преглед на Договора за неразпространение на ядрените оръжия.

Още новини от Украйна

Подробна реакция на инсинуациите за предполагаеми заплахи с ядрено оръжие и действия, насочени към подкопаване на ядрената и физическата ядрена безопасност в Украйна, ще дадем по-късно, като се възползваме от правото си на отговор (по време на дебата на конференцията - бел. ТАСС.), каза дипломатът.

След неколкократни отлагания от 2020 г. насам заради пандемията от COVID-19, десетата конференция за Договора за неразпространение на ядрените оръжия бе открита вчера в централата на ООН в Ню Йорк и ще продължи до 26 август. Договорът е подписан от 191 държави и влезе в сила през 1970 г. с цел да предотврати разпространението на ядрени оръжия.

През януари петте постоянни страни членки на Съвета за сигурност на ООН (САЩ, Китай, Русия, Обединеното кралство и Франция), които са и ядрени сили, се ангажираха с "прекратяване на опитите за разпространение" на ядрени оръжия, преди приемането на нов доклад от конференцията.

По време на последната конференция по договора от 2015 г., страните участнички не успяха да постигнат споразумение по основните въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ами инсинуации са

    7 5 Отговор
    То не бяха фантазии че Русия уж нападнала ядрена централа (от какъв бяс???), после пък щяла да използва химическо оръжие, сега пък ядрено оръжие. Украинските писатели стават все по смешни и абсурдни, докато Зеленски насилва цивилното население да се бие на фронта след 2 дена "подготовка" и забележете, сами да си платят униформата????
  • 5 Стефан Петров

    8 0 Отговор
    Материалът е тотално некомпетентен. Въпросите за ядрена война между Р,усия и САЩ по повод на Украйна се разглеждат подробно от фондация РАНД в специален доклад Pathways to Russian Escalation Against NATO from the Ukraine War. и в подробен доклад на университета в Джорджтаун. И в двата доклада се акцентира върху малката помощ за Украйна с цел конфликта с Русия да продължи с години и така тя да бъде отслабена и как да се увеличат силите на НАТО в Европа, но така,че да се скрие подготовката за война против Русия. Интересно е,че във втория доклад като една от причините, можещи да предотвратят войната между Русия и САЩ е посочена настъпването на гражданска война в САЩ и разпадането на държавата- нещо което доста политици в САЩ все по-често предвиждат.
  • 6 неразпространение..

    1 4 Отговор
    гузен не гонен бяга, има вече брутални замърсявания на околната среда от военните действия, сал едни пиратки по нова година, как замърсяват населените места, а там се изсипват тонове боеприпаси, публикувайте някоя статия по въпроса, какви са щетите върху атмосферата, почвата, посевите, водата, хората - вледствие мераците на спец опа на гремля!
  • 7 Теодор Рузвелт

    0 0 Отговор
    Отхвърля като през три дни
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания