Last news in Fakti

3 Август, 2022 18:30 885 2

Над 1000 души в подкрепа на Асандж

  • великобритания-
  • лондон -
  • подкрепа -
  • джулиан асандж

Над 1000 души са се регистрирали да участват в жива верига около британския парламент в Лондон в подкрепа на Джулиан Асандж

Над 1000 души  в подкрепа на Асандж  - 1
Снимка: БГНЕС

Над 1000 души са се регистрирали да участват в жива верига около британския парламент в Лондон в подкрепа на Джулиан Асандж, съобщи ДПА.

Основателят на "Уикилийкс" е от над три години в затвора "Белмарш" в Лондон, през което време не престана да се бори срещу екстрадирането си в САЩ. Сега той очаква да разбере дали може да продължи съдебната си битка.

Подкрепящите го хора планират да образуват човешка верига около парламента на 8 октомври като част от кампанията за освобождаването му. Джон Рийс, който помага за организирането на протеста, заяви, че съдебното дело се намира в критична фаза.

Той заяви пред информационната агенция Прес асосиейшън: "Трябва да удвоим усилията си, за да убедим парламента на Обединеното кралство да се намеси и да спре екстрадирането на Джулиан"

Все по-голям брой правозащитни групи, журналистически организации, политици и други активисти призовават президента на САЩ Джо Байдън да прекрати делото за екстрадиция.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка  🇷🇺

    0 4 Отговор
    1001 😆😆😆
  • 2 Теодор Рузвелт

    1 10 Отговор
    Смъртна присъда за Асандж подпомогнал с информации руско китайския свят
Новини по държави: