Last news in Fakti

4 Август, 2022 10:30 1 512 4

САЩ подкрепиха решението на ОПЕК+

  • сащ-
  • петрол-
  • квота-
  • барел-
  • опек+

Администрацията на САЩ е положително настроена към решението на ОПЕК+ да увеличи квотите за производство на петрол през септември със 100 000 барела дневно

САЩ подкрепиха решението на ОПЕК+ - 1
Снимка: Shutterstock

Администрацията на САЩ е положително настроена към решението на ОПЕК+ да увеличи квотите за производство на петрол през септември със 100 000 барела дневно, заяви в сряда съветникът по енергийната сигурност на Държавния департамент Амос Хохщайн, цитиран от АП.

"Това е стъпка в правилната посока", заяви Хохщайн.

В докладите се отбелязва, че макар и да става дума за леко увеличение на квотите, Хохщайн не го уточнява.

"В края на краищата няма да оценяваме броя на барелите, а дали цените на петрола се понижават", каза той. Според Хохщайн администрацията на президента Джо Байдън ще се стреми да гарантира, че цената на енергийния ресурс ще продължи да пада.

По-рано в сряда източник от една от делегациите съобщи, че министрите от ОПЕК+ са решили да увеличат квотите за добив на петрол през септември със 100 000 барела дневно.

Референтните бази остават в съответствие с решенията, взети през юли 2021 г., т.е. те не се променят.

Министерският мониторингов комитет на ОПЕК+ препоръча увеличаване на петролните квоти през септември със 100 хил. барела дневно, въпреки че преди заседанието му основният вариант беше квотите да се запазят на нивата от август.

Така че в случай на такова увеличение на квотите Саудитска Арабия може да увеличи производството си с по 25 хил. барела дневно, а ОАЕ - с 8 хил. барела дневно. Това са едни от малкото страни от ОПЕК, които имат капацитет да увеличат производството на петрол.

Към юни страните от ОПЕК+ изостават с около 2,8 млн. барела дневно от целта си за производство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    13 1 Отговор
    Ха-ха нищо, ама от сърце арабите си направиха гаргара със спящия Джо и сега краварите едва ли не са доволни.
  • 2 Чух че една камила в

    7 1 Отговор
    Саудитска Арабия била изпуснала газове.
    И се чудя администрацията на САЩ дали е положително настроена към това събитие?
  • 3 Бъдеще

    6 0 Отговор
    Пълен майтап. Байдън отиде на крака да се моли за петрол, а арабите вдигнаха количеството със 100 000 барела дневно. Това дори не е и капка в морето. 100 000 барела стигат точно за 86 секунди световно потребление...
  • 4 Абе

    5 0 Отговор
    Като чуя нечия фамилия, да окончава на щайн ,изправям уши!