Last news in Fakti

4 Август, 2022 10:43 932 7

Северна Корея: Няма да толерираме критики към нас

  • северна корея-
  • критики-
  • ядрена-
  • програма-
  • сащ

Северна Корея предупреди, че "никога няма да толерира" критиките на САЩ към ядрената си програма

Северна Корея: Няма да толерираме критики към нас - 1
Източник: БГНЕС

Северна Корея предупреди, че "никога няма да толерира" критиките на САЩ към ядрената си програма, наричайки Вашингтон "крал на разпространението на ядрени оръжия", съобщава агенция Ройтерс. КНДР заяви, че няма да позволи никакво посегателство върху нейните суверенни права, цитира news.bg.

Северна Корея проведе ракетни тестове с безпрецедентно темпо тази година и международни експерти смятат, че подготвя седмия си ядрен опит, първият от 2017 г.

Постоянната мисия на КНДР в ООН публикува изявление, когато дипломати се събраха в Ню Йорк за едномесечна конференция на ООН за преглед на Договора за неразпространение на ядрените оръжия (ДНЯО).

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен каза по време на срещата, че Северна Корея "продължава да разширява своята незаконна ядрена програма" и "се готви да проведе седмия си ядрен опит".

"Това е пикът на оживените обвинения, че Съединените щати обвиняват нечии "ядрени заплахи", като се има предвид фактът, че те са кралят на разпространението на ядрени оръжия", се казва в изявлението на Северна Корея.

Северна Корея също така обяви, че се е оттеглила от договора за неразпространение на оръжия преди много време, така че никой няма право да накърнява правото на страната на самоотбрана.

"Ние никога няма да толерираме какъвто и да е опит от страна на САЩ и техните сервилни сили да обвиняват неоснователно нашата държава и да посегнат на нашите суверенни права и национални интереси", се казва в изявлението на КНДР.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    10 16 Отговор
    Брат ким оново е най смелия
  • 2 реру

    22 3 Отговор
    "... Северна Корея предупреди, че "никога няма да толерира" критиките на САЩ към ядрената си програма..."

    Могат и правят каквото си искат...

    Коментиран от #6

  • 3 Пъци

    17 3 Отговор
    Че коя диктатура толерира критики към себе си???
  • 4 Бензиностанция с ракети

    14 2 Отговор
    Този е следващия да увисне на някоя тераса, ако знае много.

    Коментиран от #7

  • 5 Линкълн

    7 1 Отговор
    наричайки Вашингтон "крал на разпространението на ядрени оръжия. САЩ отдавна са замразили ядрената си програма освен модернизация на бомбите Б 61 но ти виж за Русия Китай и Северна Кроея разширяват не само ядрения си арсенал но и лъжите си
  • 6 тоя пич

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "реру":

    От лявата страна на Кимчо ми мяза на Люи де Финес с тая шапка, а и как се ококорели в тая дебела 20г плазма все едно гледът "Спасители на плажа".
  • 7 газ без пазар

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бензиностанция с ракети":

    Трябва да има и такива държави за да ни напомнят светлото бъдеще дето чакахме.
Новини по държави: