8 Август, 2022 23:15 1 370 2

Пожарът в петролната база в Куба се разраства

  • куба-
  • пожар-
  • петролна-
  • база-
  • резервоар

Смъртоносният пожар, който пламна в голяма петролна база в Западна Куба, се разрасна днес, като пламъците обхванаха трети резервоар

Пожарът в петролната база в Куба се разраства - 1
Източник: БГНЕС

Смъртоносният пожар, който пламна в голяма петролна база в Западна Куба, се разрасна днес, като пламъците обхванаха трети резервоар, който пожарникарите се опитваха да охладят в борбата си за овладяване на огъня, предаде Асошиейтед прес.

Най-малко един човек загина, а 125 са ранени. Десетки пожарникари са в неизвестност, предаде БТА.

Пожарът избухна в един от осемте резервоара на петролната база в петък през нощта след падане на мълния. Втори резервоар се подпали в събота, предизвиквайки поредица експлозии.

"Опасността, за която предупреждавахме, се превърна в реалност, като пламъците от втория резервоар обхванаха трети", каза Марио Сабинес, губернаторът на западната провинция Матансас, където се намира петролната база.

През уикенда пожарникарите обливаха с вода останалите резервоари, за да ги охладят, в опит да предотвратят разпространението на пожара.

Мексико и Венецуела изпратиха специални екипи, които да помогнат за потушаването на пожара с водни оръдия, самолети и хеликоптери.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антикомунист

    5 13 Отговор
    Тоя комунистически реликт от миналото да изгори целият!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.