9 Август, 2022 07:19 1 311 9

Китайските власти затвориха прочут тибетски дворец

  • китай-
  • дворец-
  • ковид-19-
  • прочут-
  • тибетски

След като в хималайския регион беше регистрирана лека епидемия от КОВИД-19

Китайските власти затвориха прочут тибетски дворец - 1
Източник: БГНЕС

Китайските власти затвориха прочутия тибетски дворец Потала, след като в хималайския регион беше регистрирана лека епидемия от КОВИД-19, предаде Асошиейтед прес.

Действията подчертават, че Китай продължава да се придържа към своята политика на "нулев КОВИД", която налага затваряне, рутинни тестове, карантина и ограничения за пътуване, дори когато повечето други страни са отворили отново врати, съобщава БТА.

В съобщение на сайта на двореца в социална медия се казва, че Потала, който е традиционният дом на будистките лидери на Тибет, ще бъде затворен от днес, а датата на повторното му отваряне ще бъде обявена по-късно.

Икономиката на Тибет е силно зависима от туризма, а Потала е ключова забележителност, посочва АП.

Според Китай твърдата му политика е успяла да предотврати мащабни хоспитализации и смъртни случаи, докато критиците, включително Световната здравна организация, осъждат въздействието ѝ върху икономиката и обществото и твърдят, че тя не е в крак с променящия се характер на вируса и новите методи за превенция и лечение.

Днес Китай обяви 828 нови случая на вътрешно предаване на вируса, 22 от които в Тибет. Повечето от тези случаи не са показали симптоми.

Междувременно повече от 80 000 туристи остават блокирани на южния курортен остров Хайнан съгласно изискванията, че през следващите дни трябва да направят отрицателен тест за вируса, преди да им бъде разрешено да напуснат.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лично мнение

    5 6 Отговор
    Всъщност в Тибет хората са без ваксини. Едва от 20 години насам се слагат ваксини на децата, но възрастните, а и младите в отдалечените райони са без ваксини. Забележете какво казват, затварят Потала, но не го ваксинират насила! Затварят го за посещение. Там монасите са предимно възрастни хора. Лекуват се с тибетска медицина, която е доста добра. И колкото и да ги плюете китайците, на тях им е ясно, че позволят ли да умрат монаси ще бъдат обявени за чудовища, че не са затворили Потала. А да ги накарат насила да се ваксинират ще е още по-лошо. За това правят единственото нормално. Какъв е проблема? Не са затворили монасите и да ги пускат срещу смс или зелен сертификат, нали?

    Коментиран от #9

  • 3 Харесвам изтока

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Наско":

    Насе, говорил ли си с китайци? С тибетци? Аз имам приятели и от едните и от другите. Много добре знам кой кой е и как мислят хората. Обожавам Тибет. И мога да те уверя, че хората в Тибет не мислят като запада за Китай. Те имат различно виждане за живота, за причинно следствена връзки, за болката ако щеш. Начинът на мислене на източните хора, особено ако са от капсоловани региони ще ти се сторят направо толкова различни, че чак ще се питаш дали са реални. Но са. И са красиви. Човешки, истински и много дълбоки духовно.

    Коментиран от #7, #8

  • 4 Щом трябва

    3 2 Отговор
    Бас държа, че тия 22 случая в Тибет са на чужденци. Прави са хората да пазят местното население от заразяване. Има региони, които са толкова отдалечени от градовете, че там плъзне ли каквато и да е зараза, докато не мине през всички, няма да спре.
  • 5 пак ще ви горят мостовете

    0 0 Отговор
    и не само
  • 6 Рушляк

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Наско":

    Много пискат за Ковид мерките ,ама трябва да ги пратят в Китай Раша ,Унгария ,където не можеш да протестираш срещу мерки и зелени сертификати .
    В Раша любимеца им Путлер направо ги праща в затвора .
    И при Орбанчо не можеш да пискаш , такива индиъ като Мангъров и Копейкин ,щяха да ги съдят без да се церемонят .
  • 7 Наско

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Харесвам изтока":

    С тибетци не, но с китайци да, защото съм бил там по работа. А това за хората какво общо има с това, което казах? Всички хора обичат свободата. Навсякъде по света. Това е естественото състояние на човешкия дух. Става въпрос за управляващите и режима. Тук коментарите са доминирани от хора, които не могат да оценят собствената си свобода и подкрепят авторитарни режими, но не искат те да живеят в такъв. Това е невежество, лицемерие и цинизъм. И да живееш в Китай днес не е като през 2019. Защо мислиш, че 88% от тайванците НЕ искат обединение с Китай при все, че имат същите гени и език?
  • 8 Наско

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Харесвам изтока":

    И още нещо - това, че си говорил с шепа тибетци не значи, че вече познаваш ВСИЧКИ тибетци и знаеш какво мислят "тибетците" за Китай. Някои хора приемат болката философски за да я смегчат в съзнанието си, а други се борят срещу причините за нея във физическата реалност. Историята на Тибет е красноречива по тази тема.
  • 9 генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лично мнение":

    те не ги ваксинират направо ги тряпят китайците Ван правят геноцид в западен китай от години
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания