Last news in Fakti

10 Август, 2022 15:21 772 3

Гърция излиза от процедурата за “засилен надзор” на ЕС

  • гърция-
  • ес-
  • европейска комисия-
  • надзор-
  • финанси

Съобщи днес гръцкият министър на финансите, Христос Стайкурас

Гърция излиза от процедурата за “засилен надзор” на ЕС - 1
Източник: БГНЕС

Гърция престава да бъде подлагана на "засилен надзор" от Европейската комисия от 20 август, съобщи днес в Атина гръцкият министър на финансите, Христос Стайкурас, цитиран от ДПА.

Прекратяването на надзора на ЕС вече е одобрено не само от финансовите министри на страните от еврозоната, но и от еврокомисаря по икономическите въпроси Паоло Джентилони, добави той.

Процедурата бе наложена, след като Гърция премина през тежка финансова криза, започнала през 2010 г., като Атина трябваше да въведе строги мерки за икономии под натиска на кредиторите си. Гърците загубиха около 25 процента от доходите си.

От 2018 г. насам Атина става все по-стабилна във финансово отношение. Финансовият министър каза, че Гърция вече е изпълнила успешно повечето от необходимите реформи, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теодор Рузвелт

    8 1 Отговор
    Гърция засили военните способности, засили военното сътрудничество с Франция и САЩ, оправи се икономически а България единствената способност е да произвеждат неограничен брой избори през шест месеца и 30 г да нямаме нито един корумпиран в затвора нито в еврозоната а по 100 наркомани и пияници на ден да хващат полицаите
  • 2 да де

    4 2 Отговор
    Има си хас да не се оправят след стотиците милиарди които и опростиха и наляха допълнително.
  • 3 Враца

    6 0 Отговор
    Дянков и Боко - световните икономически мозъци ни уверяваха да ядем постна пица 🍕 за да не станем като гърците, докато те двамата си пълниха тумбаците. Нека не го забравяме хора!!!
Новини по държави: