Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Август, 2022 14:20 869 4

Още два кораба отплаваха от Украйна за Турция

  • украйна-
  • турция-
  • кораби-
  • зърно-
  • оон-
  • споразумение

Общият брой на корабите, напуснали потеглили от украински пристанища по силата на споразумението, сключено с посредничеството на ООН, вече е 16

Още два кораба отплаваха от Украйна за Турция  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още два кораба отплаваха днес от Украйна за Турция, съобщи турското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Общият брой на корабите, напуснали потеглили от украински пристанища по силата на споразумението, сключено с посредничеството на ООН, вече е 16.

Плаващият под флага на Барбадос кораб "Fulmar S" потегли от украинското пристанище Черноморск с 12 000 тона царевица за южния турски град Искендерун, посочи министерството на отбраната.

Плаващият под флага на Маршалските острови кораб "Thoe" отплава от същото пристанище към турския окръг Текирдаг. Плавателният съд транспортира 3 000 тона слънчогледово семе.

В изявлението на турското министерство на отбраната е добавено, че друг кораб ще отплава от днес Турция за Украйна, за да купи зърно.

Доставките на зърно се извършват съгласно споразумението, подписано в Истанбул на 22 юли между Турция, Руската федерация, Украйна и ООН, предвиждащо безопасен износ на зърно и хранителни продукти от украински пристанища.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка  🇷🇺

    4 2 Отговор
    "...два кораба отплаваха от Украйна за Турция..." - на единия се е скрила Зелката със Зелката си сред купчина зелки и се мислят за невидими. Така ще свърши скоро целия позорен водевил 😁
  • 2 Телевизия Бобов дол

    6 1 Отговор
    Ако това ме интересува мога да го видя в приложението " Marine traffic " !
    И пак ще кажа че зърното което се изнася от Украйна не е за изхранване на гладуващите по света а за фураж и био гориво - поне това научавам от западните медии.
  • 3 Анонимен

    3 1 Отговор
    Това е зърно, което е стояло по складовете над една година, без да е ясно дали е обгазявано и при какви условия е съхранявано, т.е. може и да е един негоден боклук.
  • 4 бамбо

    6 0 Отговор
    Нали уж гладуваше Африка? Къде отива зърното?
Новини по държави: