Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Август, 2022 09:24 3 743 131

Зеленски: Нови санкции срещу ядрения сектор на Русия

  • зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • руска агресия

Последствията от обстрела не са твърде критични за Украйна като цяло

Зеленски: Нови санкции срещу ядрения сектор на Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Русия използва Запорожката атомна електроцентрала като прикритие, за да сплашва украинците и безнаказано да обстрелва населени места.

Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение, цитирано от news.bg

Още новини от Украйна

"Днес бих искал да се обърна към жителите на Никопол, Марханец, Енерходар, Кривий Рог, Запорожие и всички други наши градове и общини в Днепропетровска и Запорожка област. Окупаторите се опитват да сплашат хората по изключително циничен начин, използвайки ядрената атомна станция в Запорожието. Те всъщност се крият зад централата, за да обстрелват Никопол и Марханец. Те организират постоянни провокации с обстрел на територията на атомната централа и се опитват да насочат допълнителните си сили в тази посока, за да изнудват нашата държава и дори целия свободен свят повече. Ако някой в Русия си мисли, че може да му даде нещо, значи греши."

Зеленски е убеден, че руското изнудване само мобилизира още повече глобални усилия за противопоставяне на тероризма и съобщи, че украинските дипломати и представителите на партньорските държави ще направят всичко възможно, за да гарантират, че новите санкции срещу Русия ще блокират руската ядрена индустрия.

"Всеки ден, в който руският контингент остава на територията на Запорожската АЕЦ и в съседните райони на нашата държава, увеличава ядрената заплаха за Европа до такава степен, каквато не е имало дори в пиковите моменти на конфронтация по време на Студената война", заяви държавният глава.

"И абсолютно всички служители на терористичната държава, както и тези, които им помагат в тази операция по изнудване с ядрената електроцентрала, трябва да отговарят пред Международния съд", подчерта той.

"Абсолютно всички служители на терористичната държава, както и тези, които им помагат в тази изнудваща операция с атомната централа, трябва да бъдат съдени от международен съд. Определено ще бъде. И всеки руски войник, който или стреля по централата, или стреля под прикритието на завода, трябва да разбере, че той се превръща в специална мишена за нашето разузнаване, за нашите тайни служби, за нашата армия", каза той.

Припомняме, че по-рано украински инженер описа ситуацията в Запорожката АЕЦ.

Руската армия е разположила реактивни системи за залпов изстрел и други оръжия и военно оборудване на територията на Запорожката АЕЦ, каза един от инженерите на централата пред украинската служба на Би Би Си. Той е заявил още, че заради обстрела на станцията са повредени високоволтови далекопроводи, а експертите предупреждават за възможността от ядрена авария.

Към момента централата отново е подложена на обстрел, а хората масово напускат близкия град Енергодар с лични автомобили, съобщават руски медии и проруски канали в "Телеграм", като тази информация засега не може да бъде потвърдена.

Според инженера, който желае да остане анонимен, руските военни унищожават електропроводите, свързващи Запорожката АЕЦ с енергийната система на Украйна, прикривайки се зад факта, че "уж това се прави от въоръжените сили на Украйна";

Последствията от обстрела не са твърде критични за Украйна като цяло, но са критични за централата. АЕЦ не може да работи "за никъде". Тя трябва да доставя електричество към мрежата. Ако внезапно всички потребители изчезнат - станцията ще се "задави", захранващите блокове ще се изключат аварийно и започва така нареченото "затъмнение" (спиране на централата).


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зеленоблуза укромеба

    93 9 Отговор
    Зельоното не е това, което е!

    Коментиран от #91

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    108 8 Отговор
    Няко беше казал :
    " Можеш да мамиш един човек цял живот, можеш да мамиш цял народ един ден, но не можеш да мамиш цял живот цял народ!"

    Коментиран от #87

  • 3 ПО СКОРО

    109 8 Отговор
    МАЙ "ЗАДАЧАТА" НА ЗЕЛЕНчука Е ДА НАМАЛИ ДРАСТИЧНО УКРАЙНЦИТЕ !

    Коментиран от #124

  • 4 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    107 8 Отговор
    единствен Вашингтон има сметка да взриви централата!

    Коментиран от #40

  • 5 Пич

    81 7 Отговор
    Хахаха !!! Само да не започнат руснаците да ви пращат лично да им видите " ядреният сектор " !!!

    Коментиран от #59

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    80 7 Отговор
    Доста несвързана реч. Защо?

    Коментиран от #18, #29

  • 8 Аман от този клоун

    94 6 Отговор
    и в неделя ни го натресват

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 шааа

    69 4 Отговор
    Нито ден без новини какво е казало зеленото човече.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аааааа

    8 37 Отговор
    Изглежда в тази медия не могат че руснаците имат безаналогови мед.кремове и хапчета против радиация и не ги е страх да да си стрелят от време на време по АЕЦ
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЦК на КПСС

    80 3 Отговор
    Кого се опитва да излъже тоя. Централата е под Руски контрол, но Русия я обстрелвала. За пореден път ви лъсват долнопробните лъжи. За жалост много се хванаха и за напред ще имат проблеми
  • 16 войс ъф америка05

    73 3 Отговор
    Колкото и да не искам да го хваля този изверг,трябва да призная-страхотен артист е! С тези несменяеми евтини тениски,с този тъжен поглед,неизбръснат.как да не го съжали човек и да каже,олелее,колко е нащастен този,защо руснаците го бият,та те сърце нямат ли?Но тук ще отворя една скоба-банковите сметки на този зелен артист са не по-малко от 500-600 милиона американски долари/така че не го жалете толко много

    Коментиран от #52

  • 17 САТЪРА НА ХАНА

    48 4 Отговор
    ЗАЩО ЗЕЛИНСКИ НЕ ХОДИ С ВРАТОВРЪЗКА ?
    ....
    ЗА ДА НЕ ПОЧНЕ ДА Я ДЪВЧЕ НА КАМЕРАТА КАТО ШАКАШВИЛИТО :))

    Коментиран от #34

  • 18 ЕСТЕСТВЕНО

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    😨😰😱 Ето защо.
    Схвана ли или не?
    Цветовете са показателни.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Постоянно

    52 4 Отговор
    ми се гади от тоя зелен бълвоч.
  • 22 Мишел

    67 4 Отговор
    Зеленски разчита,че като повтори лъжата много пъти, тя ще бъде възприета като истина.
    За да бъде првдизвикана ядрена авария с ефект на мръсна бомба, ВСУ обстрелват не само Запорожката АЕЦ, но и Каховската ВЕЦ и язовира там. Спирането на веца спира помпите за охлаждането на АЕЦ, разрушаването на язовира предизвиква наводнение на АЕЦ.
    Време е за удар по центровете, които взимат решения.

    Коментиран от #54

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Олга Качура Корса

    6 49 Отговор
    Много се гордея ,че аз вкарах този метод за обстрел в Рушката армия . Преобличаме се в украински униформи ,отличителни знаци като ВСУ. Под Украйнски флаг и две системи Град . В ранните часове на деня ,се промъквах и обстрелвах мирното население на Горловка . И после обвиняваме Украйна. Просто и лесно . Видеоклипове колкото искаш , Раша вече е патентовала този терористичен метод .За това даже получих и посмъртно медал от Путлер.

    Коментиран от #99

  • 26 Българка

    6 61 Отговор
    "Според инженера, който желае да остане анонимен, руските военни унищожават електропроводите, свързващи Запорожката АЕЦ с енергийната система на Украйна, прикривайки се зад факта, че "уж това се прави от въоръжените сили на Украйна";
    Русия наистина е държава-терорист с това кремълско ръководство. Не може да се използва територията на АЕЦ за военна база, от там да се сее смърт и разруха , умишлено да унищожаваш оборудването на АЕЦ, за да няма енергия къ неокупираните територии и в същото време да лъжеш, че видите ли украинците стреляли по АЕЦ.
    Вярното решение е международен контингент от експерти по АЕЦ и военни да бъдат разположени на територията на АЕЦ ,руските агресори да се изтеглят незабавно от там и да се преустановят всякакви военни действия в периметъра не само на тази АЕЦ ,но и около всички стратегически обекти

    Коментиран от #50, #53, #58, #64, #79, #96

  • 27 ТаУмВзе

    41 0 Отговор
    Злеленски са му спрели Колумбия и е кризирал нещо. Спокойно бре, въпросът е Кои ще те сгащят 1во! Вагнер, СПЕЦНАЗ, Ахмат или личните ти нацисти.

    Коментиран от #63

  • 28 БАЙ ДАНИ ОТ БЯЛАТА ЮРТА

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Владимир Путин ПАЛЯЧОТО":

    С дъщеря ми имаме много такива истории
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Катъра на хана

    6 43 Отговор

    До коментар #17 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Защото е война , и е нормално да ходи в обикновенни дрехи .
    А не като Путлер на оня стадион облечен с дизайнерско яке за 12 хиляди евро.защо не облече една ватенка И да говори за затягане на коланите . Наглец

    Коментиран от #75, #93

  • 35 Няма такава държава

    31 0 Отговор
    Те затова ФБР погнаха Тръмп че ще разкрие кирливите ризи на Байдън ако спечели изборите. Цялата работа е сащ Украйна Русия краен резултат ЕС енергиен колапс Русия далече от ЕС .. сащ си имат 53 щат ЕС 52 Косово

    Коментиран от #45

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ден

    29 1 Отговор
    Този повтаря като латерна ,от щатите го навиват непрекъснато!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 САЩ

    31 2 Отговор
    Този не му дреме че ще облъчи с радиация сумати народ...ето какъв подарък получават политиците радиация за половината Европа...
  • 40 Браво Филипе..

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "ФИЛИП ЕЙДЖИ":

    Как само разбра за какво става въпрос..а, ти и такива като теб сте богатството на България.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Вова

    1 32 Отговор
    Кратката версия е, че от вчера вечерта всеки руски военен на площадката на З АЕЦ ще се счита за легитимна мишена. Те са под 500 лица, 100 брак ще са достатъчно за преразглеждане на поведението на останалите живи. Основен проблем е арогантността на руснаците, което пречи на персонала на централата да изпълнява отговорно своите задължения.

    Коментиран от #113

  • 45 Ти просто си уникален

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "Няма такава държава":

    Как само нареди този геополитически пъзел..браво...евалла..

    Коментиран от #49

  • 46 Няма такава държава

    10 1 Отговор
    За какво всички демократи президенти се мешат в политика на Европа балканите ...
  • 47 Вова

    7 3 Отговор
    За служителите на Росатом засега не се повдига въпрос. Целта е по-далечна. Росатом да бъде обявен за терористична организация и да му бъдат наложени санкции. Така ще бъде ударен и военният атом на Русия.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Няма такава държава

    18 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ти просто си уникален":

    Това е прост език за заслепените хора които мислят че сащ са нещо повече Миротворци ... Държава която просто продава смърт

    Коментиран от #55

  • 50 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Няма нищо по-лесно от това да заблудиш някой , който иска да бъде заблуден ‼️
    Ти явно е вярваш в добрия Дядо Коледа и лошия Торбалан ‼️

    Коментиран от #60

  • 51 Дайте

    23 0 Отговор
    Тоя умник да му викама Владо Санкцията! Щото освен дайте и санкции други думи не знае!
  • 52 Путин...

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "войс ъф америка05":

    Браво колега, ти си изключителен ерудит..слава россия...!!!!
  • 53 Аз не съм анонимник като укро инДЖинера

    26 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Припомняме, че Каховската водноелектрическа централа и язовирът й са обект на постоянен обстрел от украинските военни. На 12 август заместник-началникът на администрацията на Херсонска област Кирил Стремоусов заяви, че въоръжените сили на Украйна отново са обстреляли водноелектрическата централа Каховка, има некритични попадения.

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Прав си...евалла...

    13 2 Отговор

    До коментар #49 от "Няма такава държава":

    Страхотен си..слава россия...доло САЩ!!!
  • 56 Вова

    1 18 Отговор

    До коментар #53 от "Аз не съм анонимник като укро инДЖинера":

    Обстрелват. Отблъскват агресора.
    Хляб и сол ли очаквахте?

    Коментиран от #68, #83

  • 57 Перник

    21 3 Отговор
    Глупак,глупак и пак глупак, Украйна почти я няма, какво още.........

    Коментиран от #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Песимист

    4 16 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Оди да плашиш гаргите на село,.троле Електрониката на ракетите е американска Вносът на нужните компоненти е стопиран!! С ластици ли ще го изстрелят този ядрен арсенал?!? Чупката гербав!!!!!!

    Коментиран от #76, #89

  • 60 ОБУЧЕНИЕ ?

    11 1 Отговор

    До коментар #50 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ТОЙ не вярва в нищо, освен в тарифата. Всеки ден едно и също. После пак.
  • 61 онзи

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Перник":

    Ти да не се окажеш доста по голям от него?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Точно така...

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "ТаУмВзе":

    Ще го сгащят...и после..урааа...продължавай в същият дух, умник си тииии..да живей Путин!!!..хайде сега и ти...да живее??????
  • 64 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Само ти ли остана НЕРАЗБРАЛА,
    - че Русия не обстрелва АЕЦ която е под нейн контрол!
    - че Русия не обстрелва гарата в Краматорск с раките от склад на укрите!
    - че Русия изтегли войските си от Буча и кметът се снима от празните улици, преди да се появят след два дни мърдащи тела!
    - че не Русия изгори живи хора в Одеса!
    - че не Русия свали НАД УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ САМОЛЕТ ЧИЯТО ВИСОЧИНА И ПОСОКА НА ПОЛЕТА БЯХА ПРОМЕНЕНИ ОТ МЕСТНОТО РВД!
    -че в епруветката, размахвана от US генерал в ООН , нямаше ОВ на Садам!
    - че не може самолет да удари в 98-мия етаж един небостъргач и да го разруши ДО ОСНОВИТЕ!
    ... и още ... и още ....
  • 65 БПФ

    25 2 Отговор
    Единственото решение е: западните кукловоди в прав текст и пред целият свят да заявят на мрсният пaлячо, че ако предизвика ядрена катастрофа, ще спрат абсолютно всякаква подкрепа за него и нацисткият му режим - било военна, било финансова !!! Стига сме слушали наглите му лъжи !!! Ако руснаците искат да обстрелват Николаев, ще го правят от Харков - а не от АЕЦ-ът, намиращ се 4 пъти по-далече. Единственото което правят руснаците там - е да защитават с ПРО атомната централа от укрoпските извeрги !!! Ясна е и целта на пaлякът - да завладее отработеното ядрено гориво, за да направи мpъсна бомба - с което и заплаши Русия още преди войната !!!
  • 66 Стоян Александров

    23 2 Отговор
    Палячо. САЩ също палячовци. Израел и Англия подмолни палячовци. Мирният Свят се пази от тези палячовци. Тези са разкрити на 100% . Всеки който се оттърве от зависимостта на тези три лоши държави ще има бъдеще. България е затрита и унищожена страна, точно от тези трите злини.

    Коментиран от #74

  • 67 С две думе

    13 1 Отговор
    СЛУГА АМЕРИКА нормално е какво друго да каже такава му ролята
  • 68 ПРАВИЛНО

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Вова":

    И това ще стане. Първо чакаме КАПИТУЛАЦИЯ.

    Коментиран от #71

  • 69 Пачко

    0 5 Отговор

    До коментар #58 от "БПФ":

    Ами ти бре ,пачо, защо обиждаш и раздаваш квалификации, след като имаш в главата толкова, колкото дома да се прибереш??
  • 70 Вова

    1 25 Отговор

    До коментар #58 от "БПФ":

    Нека ти бъде обяснено.

    Целта на руския обстрел, който те маскират като украински, е организиране на мисия на МААЕ на площадката на централата. Там ще се започне едно доказване, как централата ще е безопасна само под опеката на Росатом и защита от руски военни. Понеже в ръководството на МААЕ са предимно руснаци, то те ще окажат натиск над Гроси да приеме тези твърдения, които са си чиста лъжа. Централата си работеше прекрасно и без опеката на руските специалисти.

    Изказването на Небензя пред СС на ООН е пределно разбираемо. Единственият проблем е, че се крепи на интерпретации и откровени лъжи.

    Другата позиция е въвеждане на мироопазваща мисия на ООН на тази територия, но Русия е против. Явно е, че ядреният шантаж и е от полза.

    Коментиран от #77, #82

  • 71 Вова

    1 1 Отговор

    До коментар #68 от "ПРАВИЛНО":

    Чакайте...
  • 72 Бай Доньо

    18 2 Отговор
    Уважаеми сънародници гответе се за трета световна и последна ..война разбира се ние първи ще го отнесем както и Европа ...хамерика е фалирала и се нуждае неистово от световен унищожителен конфликт за да е отново номер едно....ако изобщо е възможно това ...

    Коментиран от #85

  • 73 Помияр до помияра внашия глобаден нужник

    14 3 Отговор
    Нема ли кой да го изпрати на кино тоя циркаджия?
    Нито актьор , нито политик!
    Но има голям език да "маже филии с мед и масло"!

    Коментиран от #78

  • 74 Далече виждащ

    3 25 Отговор

    До коментар #66 от "Стоян Александров":

    Който срине Русия ,той ще спаси света!!

    Коментиран от #80

  • 75 ПОЗНА

    17 1 Отговор

    До коментар #34 от "Катъра на хана":

    Ами Зе е солидарен с новите ценности, пести вода, газ, ток.
    Да въшлясаме демократично.
  • 76 Леле...

    3 0 Отговор

    До коментар #59 от "Песимист":

    Що си праззз.....
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 онзи

    1 18 Отговор

    До коментар #73 от "Помияр до помияра внашия глобаден нужник":

    Твоя кумир Путлер скочи в капана с два крака и с главата напред! А да видим сега на кого ще се кланяте и кого ще величаете??
  • 79 Ууууууу

    25 2 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Ти си укрофашистка.Не виждаш ли,че искат да взривят АЕЦ обаче първо подготвят общественото мнение,за да обвинят Русия?Като те хване радиацията за какво ще са ти центовете,които ти дават да пишеш платени мнения?
    В момента,в който им повярвате ще я взривят.
    И един въпрос...защо спряха да говорят за Буча?След разследването се оказа,че украинците са ги избили.Затова спряха да говорят.
  • 80 Украинка

    5 0 Отговор

    До коментар #74 от "Далече виждащ":

    Нищо не виждащ
  • 81 Баууууу

    1 1 Отговор

    До коментар #77 от "тгъхуйик":

    И кой се обеснява??Още по големия дебил!!
  • 82 Много си глупав

    8 0 Отговор

    До коментар #70 от "Вова":

    Да наистина си глупав

    Коментиран от #92, #120

  • 83 БПФ

    15 0 Отговор

    До коментар #56 от "Вова":

    Сигурно "агресорите" са се наредили на язовирната стена?

    На русофоби като тебе трябва да се прави лоботомия. Така ще се кротнете, а по глyпави няма да станете, защото е незъможно.

    Коментиран от #115

  • 84 дълъг пушилист

    16 0 Отговор
    Този зеления палячо е крайно време да спре с препаратите, защото взе да вижда НЛО и духове. Но параноята му е обяснима. Всички, които взимат психостимуланти продължително време, ги хваща параноя. Медицински факт.
  • 85 Украинка

    14 1 Отговор

    До коментар #72 от "Бай Доньо":

    Точно така, кой, е виновен? Отговор :САЩ
  • 86 Зеленски разкарай се

    26 1 Отговор
    А тоя какво иска? Руснаците били сложили оръжие около централата. Е нали като я обстрелват нацитата, нещо трябва да ги сваля тия дронове с ракети. С прашки ли да ги целят? Логично, че ще разположат оръжие. Да не бяха стреляли по централата, да не слагат Руснаците обстановки около нея. Преди седмица крещеше от кеф, че неговите неонацистчета са стреляли чрез байрактар по АЕЦ, а после изведнъж забравиха, че били те. Е да де, но хората помнят, пък и в нета остават доказателства. Стига вече. Писна ми от тоя.
  • 87 Незапознат

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Великото прозрение на комуне-манипулатора!!

    Коментиран от #111, #116, #125

  • 88 Перо

    13 2 Отговор
    Ционистът и ционизма са терористична идеология и начин на мислене,а примесен с белото е лудост! Конфликтът се дължи на него, от историята до съвремието на измислената държава! Най-смешно ми е,че величаят Бандера,който даже не е украински гражданин!
  • 89 ертъуйк

    17 1 Отговор

    До коментар #59 от "Песимист":

    Шъ тъ уткрехнъ:

    Като човек имал не малко отношение към военното производство мога да ти гарантирам нещо много простичко- във военната техника на Русия (и всичко правено от страните във Варшавският договор) не е имало, няма и няма никога да има важни елементи които са чуждо производство. Разбира се днес всички ползват електроника от Китай, но критично важните неща ВИНАГИ са били собствено производство.

    Жокер- обаче при господарите ти от фащ и Козяк нещата отдавна не стоят така и те зависят на 100% от Китай за военната си индустрия
  • 90 Иванушка  🇷🇺

    15 1 Отговор
    Предозирането с прахчета, анаболи и диуретици пресушава мозъка и убива мозъчните клетки, които и без това не са много в Зеленчуците и Зелето 😄😄😃

    Коментиран от #95

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Баууууу

    1 3 Отговор

    До коментар #82 от "Много си глупав":

    И кой го казва! Тъпия ли?
  • 93 Украинка

    13 1 Отговор

    До коментар #34 от "Катъра на хана":

    Вземи хапче, май си забрави да пийнеш тази сутрин. И още нещо:Путин е велик, той защитава държава и народа си, не продажник както ти

    Коментиран от #97

  • 94 :))))))

    13 0 Отговор
    Стига сте ни разваляли неделят с бълнуванията на този надрусан клоун!
  • 95 онзи

    1 7 Отговор

    До коментар #90 от "Иванушка  🇷🇺":

    Ех ,Дурачок, след московската маймунска и у тебе нищо не остана!

    Коментиран от #103

  • 96 Украинка

    13 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Мислих, българи за по умни, но уви, май не си, чтом вярваш на тези статии

    Коментиран от #100

  • 97 селянин

    1 12 Отговор

    До коментар #93 от "Украинка":

    Твоя Путлер приключи! Намери си някой друг комир ,че вече си за посмешище!!

    Коментиран от #101, #109

  • 98 БеГемот

    3 5 Отговор
    А Ко правят руснаците там бе клоун...нали сте голямата работа...идиоти...
  • 99 Украинка

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Олга Качура Корса":

    Дано да си на мястото на Олга, за лъжи, които пишеш, точно обратното става как го изопачи. Не бива Зеленски ти е учител
  • 100 Дааааааа

    3 6 Отговор

    До коментар #96 от "Украинка":

    Ти си толкова украинка, колкото баба ми беше мъжка!
  • 101 Украинка

    10 0 Отговор

    До коментар #97 от "селянин":

    Я ходи на село и паси козите, за друго не ставаш. Нека за теб Зеленски да бъде кумир.
  • 102 Боби

    13 0 Отговор
    Обстрелват я украинците по заповед на Зеленски.Отговорността ако стане нещо е ваша и на САЩ.
  • 103 Украинка

    6 0 Отговор

    До коментар #95 от "онзи":

    Маймунската в Сащ, а ти понеже си подлога и при теб ще дойде, дай боже.
  • 104 Я да ви питам

    15 0 Отговор
    Вие хубаво обвиняват руснаците, но я да ми кажете, като украинците са света вода ненапита, защо обстрелват язовира и съоръженията, които гарантират охлаждане на реакторите на централата? Толкова ли са семпъл, че не разбират че ще направят втора Фукошима? Или пък не разбират, че ще гръмна АЕЦ, а водата ще го залее и уж украинците в тая територия ще бъдат двойно облъчени- от въздуха и заляти с падиоактивна вода. Кой нормален би направил това с населението, което е освободил и нарича свое? И кой вече е мяткал атомни бомби по мирно население? Идеи?
  • 105 Боруна Лом

    5 0 Отговор
    РАЗВАЛЕНО МЕСО КРАВАРСКО
  • 106 бай онзи

    6 0 Отговор
    ей предрусало човече, те ли ви стрелят по централата или ВИЕ? КОЙ ЩЕ ПРЕДИЗВИКА КАТАСРОФА?
  • 107 Баш майстора

    5 0 Отговор
    Как не ви омръзна всеки ден да пишете за тоя грозен наркоман кво нарежда на еурогойовете
  • 108 111

    6 0 Отговор
    Тоя Зеления иска да въвлече цяла Европа във война.Той бил искал санкции срещу Русия.Няма да има санкции срещу Русия,няма да страда цяла Европа от това.
  • 109 .......

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "селянин":

    За момента Господ помага и обръща вятъра,за да не я гръмнат.Духа към изток,а не към Русия.Като му писне от луди първо теб ще прибере.
  • 110 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Ти взриви ядрената централа и ще видиш тогава кон боб яде ли!
    Скапан треторазреден комик!
  • 111 Феликс Дж

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "Незапознат":

    Другарите от дежурната част на КГБ вече пътуват. БЯГАЙ.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Феликс Дж

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Вова":

    Мой старый друг товарищь СТАЛИН вече да е уволнил персонала.

    Коментиран от #117

  • 114 Жададык

    6 1 Отговор
    Укронацистите блъскат с ракети и артилерия по Запорожката АЕЦ, а солидарна ойропа се прави, че нищо не знае. Зимата може да настъпи преждевременно и да е ядрена....
  • 115 Вова

    0 7 Отговор

    До коментар #83 от "БПФ":

    Агресорите са на моя територия. Ако реша да ги ликвидирам чрез водна сила, нека така да е.

    Никой никого нямаше да ибстрелва, ако Русия приемаше своето място в световната схема. Иска война, получава война.
  • 116 Хрис

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "Незапознат":

    Незапознат си и такъв ще си останеш!
  • 117 Вова

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Феликс Дж":

    Мечтата на всеки началник на средно ниво е да уеолни персонала. Сталин беше да ги разстрела. Но след разстрела, освен червеите, идва и въпросът "А кой ще работи?".

    Да се уволнява в една атомна централа е висорисков процес. Не се знае уволненият какво е знаел, но е пропуснал да сподели. Трансферът на знания в този бранш е проблематичен, а липсата на знания в един момент довежда до авария. По-скоро рано, отколкото късно.
  • 118 123

    3 0 Отговор
    Венциславчо,пиши си новините ,но не ни показвай тоя дрогиран боклук.
  • 119 Пълен смях

    3 0 Отговор
    Това л@ино първи трябваше да го учистят
  • 120 Вова

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Много си глупав":

    Съм. Така е. Сега давай смело напред. Бъдещето е твое.
  • 121 баце

    9 1 Отговор
    Еврейски дрогиран боклук. На този не му пука за Украйна.
  • 122 Ххххх

    5 0 Отговор
    Този още ли е жив! Втори Хитлер! Лъжи и измами ,войниците му се предават и не желаят да се връщат в Украина! Жесток кървопиец!6377
  • 123 Зеленски е Лъжец и Маниполатор, клоун

    3 0 Отговор
    Лесен за управление от" Колективния" Запад за сметка на Украинския народ!
  • 124 ле ле

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПО СКОРО":

    Този вече е пътник...но иска да затрия цялата държава....Дори и така да е..и в централата има руски части..трябва ли да се стреля с риск да направиш ядерна катастрофа..
  • 125 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #87 от "Незапознат":

    Въпрос с повишена ( за теб ) трудност ::
    Ейбрахам Линкълн ли е бил комуняга или ти си кухаляга ❓❓❓
    "Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.
    Ейбрахам Линкълн"
  • 126 Знаете ли защо

    4 0 Отговор
    Този 🤡, е готов да загроби целия народ+ територия, при едно вдигане на диригентската палка на краваря? Включително да предизвика радиоактивен Апокалипсис над цяла Европа ( Това в на голямата АЕЦ в Европа, и третата в света).Стиснали са го за топките с менгеме.Отговора идва от нидерландеца: През м
    Април техния Парламент ( фракция за Демокрация)изнесе точни дати,данни, фактология за 850 млн $ ,в негови сметки извън Украйна.Открити и " запълнени" за последните 28 месеца.Затова голандеца отказа и едно евро помощ.Ето къде е заровено кучето.Ако не изпълнява заповед,утре ще го изкарат най големия мошеник и крадец на💰,изпращани от ЕС и щатско.Ще го обесят самите украйнци.
  • 127 ГЕРБ

    2 3 Отговор
    Ще смажем русофилите!
  • 128 Ей чуй,,,,

    4 1 Отговор
    Абеее запри се вече че е@@@ мамата на европеийските народи а и американците разори ! Питам чии президент си Зеледрогирано като хората който те защитаваха офейкаха с богатството си и лукс колите другите са в плен или се бият и умират за нищо бежанци на всякаде другите да ги хранят аааа най те мразят хората от домбас където 8 год ги убиваше ей така сякаш човешкия живот не значи нищо НО те са руснаци и никой не може да ги убива и ПОПЕДИ забрави че ще победиш РУСИЯ!!
  • 129 Абе

    2 1 Отговор
    Стига сте показвали. Този нечовек е паталогичен лъжец. Има ли още някой , който да му вярва.
  • 130 Алито от София

    1 0 Отговор
    До кога зеленски ще защитава американските интереси, цяла Украйна я държат американски фирми, като почнем от земеделието, житото е от украйнски фирми, собственост на американци, да не говорим че всичко е ГМО, що те са го решили, електроенергията беше свързана със синът на байдън, впоследствие с полски бизнесмен, пак свързан с корупцията на байдън, а за над 30 лаборатории, не ми се мисли, говори се че ковид 19 излиза от Украйна, а е разработен в Ухан, що там продавали прилепи, а болеста излиза от клетки на прилепи и прасета, колко по бързо убият зеленски, толкова по бързо ще свърши кризата в света, що всичко излиза от Украйна

    Коментиран от #131

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания