15 Август, 2022 16:41 1 200 0

Броят на жертвите при експлозията в търговски център в Армения нараства

  • армения-
  • търговски-
  • център-
  • екплозия-
  • ереван

Броят им достигна шест

Броят на жертвите при експлозията в търговски център в Армения нараства  - 1
Източник: Shutterstock

Броят на потвърдените жертви при вчерашната експлозия в търговски център в Армения достигна шест. Над 10 души остават в неизвестност, предаде Ройтерс, като се позова на министерството за извънредните ситуации.

Спасители са извадили шест тела от склада за фойерверки в мола, където станала експлозията. В резултат на взрива част от търговския център в столицата Ереван се срути, предаде БТА.

На кадри, публикувани от министерството за извънредните ситуации, се вижда тлееща купчина отломки. Премиерът Никол Пашинян посети мястото.

Все още не са ясни причините за експлозията, но властите изключиха възможността да става дума за тероризъм. "Преглеждайки кадрите от момента на взрива става очевидно, че не може да става дума за терористичен акт, защото първо се появява огън, издига се пушек и след това идва експлозията", каза министърът за извънредните ситуации Армен Памбухчиян.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА