Last news in Fakti

16 Август, 2022 13:41 891 1

Талибаните ще изпратят делегация в Турция

  • афганистан-
  • бежанци-
  • делегация-
  • турция-
  • условия

За да обсъди условията на пребиваване и връщането на афганистански бежанци

Талибаните ще изпратят делегация в Турция - 1
Източник: БГНЕС

Делегация на правителството на талибаните ще посети Турция, за да обсъди условията на пребиваване и връщането на афганистански бежанци, съобщи днес пакистанският вестник "Фронтиър пост".

През последните седем месеца Турция е депортирала 40 000 мигранти в Афганистан, предаде БТА.

Заместник-министърът по въпросите на бежанците и репатрираните на Афганистан Мохамад Арсалу Харути посочи, че решението за изпращане на делегация е било взето поради недоволството на афганистанските власти от резултата от преговорите с турските партньори относно положението на афганистанските бежанци и тяхното връщане в Кабул.

Харути обяви, че той заедно с делегация ще посети Турция тази седмица.

Очакваме нашата делегация да проведе задълбочена дискусия относно репатрирането на бежанците, проблемите и предизвикателствата, пред които са изправени, каза той.

Според "Фронтиър пост" броят на афганистанските бежанци в Турция не е напълно известен, но талибаните смятат, че на територията на страната има около 120 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишо

    0 0 Отговор
    Бъдете милостиви, не ходете в Амерекостан, ще се разбягват и няма кой да печати зелени хартийки и няглосаксонофилите по форумите ще останат без хонорари
Новини по държави: