Last news in Fakti

16 Август, 2022 14:50 571 1

Двадесет души загинаха при сблъсък на автобус с бензиновоз в Пакистан

  • пакистан-
  • автобус-
  • катастрофа-
  • джалалпур пирвала-
  • провинция пенджаб-
  • лахор -
  • карачи-
  • мултан

Според местните власти инцидентът е станал в град Джалалпур Пирвала, провинция Пенджаб

Двадесет души загинаха при сблъсък на автобус с бензиновоз в Пакистан - 1
Снимка: БГНЕС

Пътнически автобус се блъсна в цистерна, превозваща гориво на магистрала в Източен Пакистан днес преди изгрев, предизвиквайки пожар, вследствие на което са загинали поне 20 души, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от местната полиция и спасителни служби.

Според местните власти инцидентът е станал в град Джалалпур Пирвала, провинция Пенджаб. Автобусът е пътувал от източния град Лахор до южния пристанищен град Карачи.

Тахир Вату, местен правителствен служител в гр. Мултан, най-близкия район до мястото на катастрофата, каза, че по първоначални данни причина за катастрофата е небрежност от страна на шофьора, който също е загинал. Той се е блъснал в задната част на цистерната, показват снимки от местопроизшествието..

Вату допълни, че ранените са откарани в болницата и поне шестима пътници са в критично състояние. Някои от телата са изгорели до неузнаваемост и ще се назначат ДНК тестове, за да се идентифицират телата, преди да бъдат предадени на техните близки.

Премиерът на Пакистан Шахбаз Шариф изказа съболезнования в изявление и помоли здравните власти да предоставят най-доброто възможно лечение на пострадалите. Инцидентите на пътя са обичайно явление за Пакистан поради лошите пътнически условия и пренебрежение на законите за движение по пътищата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудо голямо

    2 0 Отговор
    Нека намалеят малко, че се развъждат като дървеници