Last news in Fakti

20 Август, 2022 07:43 1 118 1

Гласуват вот на недоверие на правителството в Черна гора

  • черна гора-
  • вот на недоверие-
  • правителство-
  • дритан абазович-
  • мило джуканович

Предложението бе внесено от  партията на социалистите на президента Мило Джуканович

Парламентът на Черна гора гласува вот на недоверие на правителството на премиера Дритан Абазович, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че това открива пътя за нови политически сътресения в малката балканска държава. Предишното коалиционно правителство също беше свалено с вот през февруари.

Предложението бе внесено от партията на социалистите на президента Мило Джуканович и беше подкрепено от 50 депутати в Скупщината. 30 бойкотираха вота.

Гласуването беше предшествано от разгорещени дебати, продължили 12 часа.

Като мотиви за вота са посочени липсата на конкретни резултати в реализацията на приоритети, състоянието на черногорската икономика и влошаване на епидемичната обстановка, но в основата е Основният договор със Сръбската правословна църква.

Черногорският премиер Дритан Абазович заяви, че инициативата за сваляне на правителството е била внесена заради подписването на Основния договор със Сръбската православна църква. Той изтъкна, че борбата с корупцията и организираната престъпност в Черна гора никога не е била толкова важна.

Правителството ще падне, но днес ще се изнесат някои факти, които ще покажат как организираната престъпност и контрабандистите на цигари командват тази държава от 30 години, посочи Абазович.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.