Last news in Fakti

20 Август, 2022 10:52 954 4

Над 120 защитници на правата на човека са убити в Колумбия от началото на годината

  • колумбия-
  • убити-
  • защитници-
  • човешки права

Това е повече от броя на убитите правозащитници за същия период на 2021 г., когато убитите са били 90

Над 120 защитници на правата на човека са убити в Колумбия от началото на годината - 1

Най-малко 122 защитници на правата на човека са били убити през първите 7 месеца от годината в Колумбия, предаде Франс прес, като се позова на службата на омбудсмана.

Това е повече от броя на убитите правозащитници за същия период на 2021 г., когато убитите са били 90. До края на 2021 г. жертвите са станали 145. От убитите тази година 22 са лидери на туземците.

"Убийствата на обществени лидери и защитници на правата на човека са тежко посегателство срещу общностите и демокрацията. Тези хора са представителите и гласът на най-уязвимите", подчерта в комюнике омбудсманът Карлос Камарго.

Най-честите извършители на тези престъпления са отцепници от сложилата оръжие групировка ФАРК, партизани от Армията за национално освобождение, паравоенни организации и наркотрафиканти. Според неправителствени организации обаче активисти стават жертва и на служители на силите за сигурност на Колумбия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Про100 100

    6 1 Отговор
    Прекалено много пари се въртят там. Ще има жертви...
  • 2 село

    4 2 Отговор
    Тези, които обслужват американците, понякога вадят късата клечка. Всеки знае какво представлява човек описван с думите: демокрация- права на човека- общност- лидер. Разликата е, че в Колумбия има ФАРК и партизани.

    Коментиран от #4

  • 3 Геша

    2 1 Отговор
    Да не би ловът на НПО-шници да е открит официално?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.