Last news in Fakti

22 Август, 2022 20:15 981 9

Германският канцлер Шолц се срещна с канадския премиер Джъстин Трюдо

  • канада-
  • германският канцлер-
  • олаф шолц-
  • джъстин трюдо -
  • среща

Това беше първата среща от неговата тридневна визита в Канада

Германският канцлер Шолц се срещна с канадския премиер Джъстин Трюдо  - 1
Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Олаф Шолц се срещна тази сутрин с канадския премиер Джъстин Трюдо, предаде Ройтерс. Това беше първата среща от неговата тридневна визита в Канада, през която той ще се съсредоточи върху разработването на алтернативни източници на минерали от критично значение за електрическите превозни средства (ЕПС) и енергия, отбелязва агенцията.

По информация от източници от Канада и Германия, както и от канадското правителство, Канада ще подпише меморандуми за разбирателство с "Фолксваген" и с "Мерцедес-Бенц груп А Ге" за разработка на вериги за доставка на минерали от критично значение за производството на ЕПС като никел, литий и кобалт. Това ще бъде обявено утре в Торонто, каза канадският източник. Меморандумите "ще покажат партньорството, което тези две компании виждат в Канада", добави той.

Държавният секретар по икономическите въпроси Франциска Брантнер, която е част от германската делегация, днес каза пред Ройтерс, че германската автомобилна индустрия би могла да инвестира в Канада, за да може литият да бъде преработван там веднага. "Канада притежава почти всички суровини, които има Русия, но тя е демокрация, има надеждни законови рамки", каза Брантнер. Главният изпълнителен директор на "Фолксваген" Херберт Диес и главният технически директор на "Мерцедес-Бенц" Маркус Шафер също са част от германската делегация.

"Канада очевидно иска да подкрепи нашите германски и европейски приятели и съюзници в контекста на ситуацията, пред която те са изправени в краткосрочен план", каза миналата седмица пред Ройтерс канадският министър на природните ресурси Джонатан Уилкинсън. В своето интервю Уилкинсън изтъкна потенциала на Канада да предоставя чист водород на Германия и останалата част от Европа, вместо да бъдат правени опити за строеж на нови терминали за втечнен природен газ на фона на отказването от изкопаемите горива в целия свят. Утре Канада и Германия ще подпишат в Нюфаундленд споразумение за разработване на чист водород за износ в Германия още от 2025 г., каза Уилкинсън.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баце

    13 0 Отговор
    нацисткият внук колко ву вузели ще трябва да върти на третополовия гейзер ТрЮ До и пак нищо няма да получи.

    Коментиран от #6

  • 2 Жалка

    14 0 Отговор
    картинка ! Повикайте и молекулчо петкоф.
  • 3 Сатана Z

    15 0 Отговор
    Лъжа номер едно: Канада притежава почти всички суровини, които има Русия
    и там спрях да чета.

    Z
  • 4 Я Я Я Я ДА

    1 5 Отговор
    ДОЛО РАДЕВ ДОЛО БЕСЕПЕ - ПРЕДАТЕЛИ - НЕХРАНИМАЙКОВЦИ И УБИЙЦИ ..................
  • 5 Милен

    16 0 Отговор
    Явно признаците за високо развита демокрация са да забраняваш на хората да излизат навън и да блокираш банковите сметки на инакомислещите :))))
  • 6 Хахаха

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баце":

    Добре си се сетил.
    Англо-саксите се чудят как да го донатаковат на геранците.
    Развалиха им бизнеса с руснаците, сега германците ще плащат яко а 15-годишните премиуми ще скочат до небесата.
  • 7 Директно:

    7 0 Отговор
    Дърт и млад Джедай..... ПАРОДИЯ И ФАЛШ!
  • 8 Рошко

    5 0 Отговор
    По промивка на мозъци англетата са номер едно, дали ще е трюдо дали ще е бай гън дали ще някой от острова за мен е все едно всичко зависи от бабата във @ъкингдам, само забележете какво направиха с Япония и Европа. Да ходят да им се молят за ресурси
  • 9 Паразит

    3 0 Отговор
    Казват ,че Шолц е единствения немец който през последния месец се е къпал пълноценно ... И сега търсел г.з в Канада... Е, явно го е намерил!
Новини по държави: