23 Август, 2022 08:27 1 079 2

Безредици на протест в Хаити

  • хаити-
  • протести-
  • живот-
  • порт о пренс-
  • безредици

През последните седмици насилието и отвличанията в столицата Порт о Пренс и околността се увеличиха

Безредици на протест в Хаити  - 1
Източник: БГНЕС

Няколко хиляди души блокираха улици, затвориха търговски обекти и преминаха с шествия по улиците в столицата на Хаити и други големи градове на страната с искане за оставка на премиера Ариел Анри и за по-добър живот, предаде Асошиейтед прес.

Полицията влезе в сблъсъци с демонстрантите в някои райони. Органите на реда използваха сълзотворен газ, за да разпръснат множеството на фона на барикади с горящи гуми .

През последните седмици насилието и отвличанията в столицата Порт о Пренс и околността се увеличиха, а враждуващи банди убиха стотици цивилни във войната си за територия. Те станаха по-силни след убийството миналата година на президента Жовенел Моиз.

Бедността също се увеличи с инфлация, достигнала 29 процента, а цените на някои стоки от първа необходимост като ориза се повишиха четири пъти . Бензинът продължава да е дефицитна стока.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка  🇷🇺

    3 1 Отговор
    Изтръпнах, видя ми се че е Киев, то пък.......Хаити 😁
  • 2 Salomon пЪси

    2 0 Отговор
    демокрация имате? и повече НАТО......