Last news in Fakti

25 Август, 2022 13:15 929 4

Северна Корея съобщи за нова треска, отрича да е COVID-19

  • северна корея-
  • епидемия-
  • covid-19-
  • китай-
  • южна корея-
  • сеул

Епидемия от треска с неизвестен произход се е появила в регион на границата с Китай, но не става въпрос за новия коронавирус

Северна Корея съобщи за нова треска, отрича да е COVID-19 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавните медии на Северна Корея съобщиха, че епидемия от треска с неизвестен произход се е появила в регион на границата с Китай, но не става въпрос за новия коронавирус, над който страната обяви пълна победа по-рано този месец, съобщава "Ройтерс".

Четирима болни от треска, "за които се подозира, че са заразени със злокачествена епидемия", са съобщени от провинция Рианганг в близост до границата с Китай във вторник. Това накара властите незабавно да блокират района и да мобилизират медицински екипи, съобщи официалната новинарска агенция KCNA.

Подробен анализ на епидемичната ситуация в цялата страна показа, че не е имало случаи на COVID-19, откакто епидемията в страната приключи в началото на този месец, допълва KCNA.

Въпреки това властите са изпратили експерти по епидемиология и вирусология в района, които да разследват причините за случаите на треска и наложат мерки за предотвратяване на разпространението ѝ.

Властите "предприемат стъпки за проследяване на всички лица, свързани със заразените, и такива, които отиват и се връщат от съответния район, и ги държат под строго медицинско наблюдение", информира KCNA.

След като Северна Корея обяви победа над COVID-19, тя обвини Южна Корея за причиняването на епидемията и обеща "смъртоносно отмъщение" срещу нея. От своя страна Сеул отхвърли твърдението като неоснователно.

Оттогава в страната отпадна задължителното носене на маски.

Северна Корея никога не е предоставяла доклад за броя на потвърдените случаи на COVID-19, очевидно защото не разполага със средства за провеждане на широко тестване.

Вместо това се отчита ежедневен брой пациенти с треска, като броят им достига до около 4,77 милиона. Тя обаче твърди, че не е регистрирала нови подобни случаи от 29 юли насам.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бедно краварско псе

    3 6 Отговор
    леле каква мизерия цари в тая комунистическа страна? на тия само лампите не можем да им купим ама иначе говорим че били бедни и нямали какво да ядат

    Коментиран от #2

  • 2 Хост

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "бедно краварско псе":

    Винаги може да кандидатстваш за гражданство там!
  • 3 НЕ БИЛО КОМПЮТРИ А КОМПОТИ

    1 0 Отговор
    ....не било треска К19..а ...„ТРЕСКА В СЪБОТА ВЕЧЕР”📽
  • 4 ТОДОР СТОЯНОВ

    1 0 Отговор
    ХА ХА ХА...ЩЕ ВИ ТРЕСАТ ТРЕСКИ ДОКАТО СТЕ ЖИВИ И ИГРАЕТЕ СЪС ЗАПАДА!!!СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ИМА НОВ ВИД ТРЕСКА, ДАЖЕ ЗНАМ КАК СЕ КАЗВА-"ПАРА-ЛИПСИС" НА ТУРСКИ ЕЕЕ...ПАРА-ЙОК" ;-)))
Новини по държави: