Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Август, 2022 07:57 1 271 12

Международна група подготви документ с насоки за Украйна

  • война-
  • украйна-
  • работна-
  • група-
  • международна-
  • стъпки-
  • гаранции

"Ние навлизаме в нова фаза на тази брутална война. На фона на събитията, които се развиват на фронта, е време нашите партньори да предприемат нови решителни стъпки.."

Международна група подготви документ с насоки за Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Международната работна група по гаранциите за сигурност на Украйна, съпредседателствана от началника на президентския кабинет Андрий Йермак и бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, финализира документ с препоръки относно бъдещите гаранции за сигурност на Украйна, включително военни, икономически, политически и санкционни гаранции.

Съответното изявление направи Йермак в Telegram, цитиран от "Укринформ".

Според Йермак, мечтата за гаранции за сигурност на Украйна последователно се превръща в план с ясни времеви рамки.

"Ние навлизаме в нова фаза на тази брутална война. На фона на събитията, които се развиват на фронта, е време нашите партньори да предприемат нови решителни стъпки, за да гарантират по-нататъшната сигурност на Украйна. Тези гаранции трябва да формират нов ред за сигурност на европейския континент и да предотвратят нова война в сърцето му", отбеляза Йермак.

По думите му, благодарение на съвместните усилия на членовете на групата, за по-малко от два месеца работа е разработен качествен цялостен проект с препоръки.

"Този ​​документ обхваща широк спектър от гаранции: военни, икономически, политически, санкции. Веднага след като бъде изготвен окончателният вариант, документът ще бъде представен за одобрение на президента на Украйна Володимир Зеленски", добави Йермак.

Бъдещите гаранции за сигурност трябва да станат част от правно обвързващи документи, по-специално договори между Украйна и страните-гаранти, подчерта той.

Освен това, бившият министър по въпросите на Европейския съюз на Турция Волкан Бозкир се присъедини към групата като нов член. Сега групата ще работи в съпредседателски формат с лични двустранни консултации с някои членове по определени въпроси, предаде news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    21 4 Отговор
    Без злеленски да подпише Капитулация, цяла Европа замина по дяволите. Да си пишат квот искат, не е от значение отдавна.
  • 2 Джоузеф Байдън

    7 28 Отговор
    Насоките са: Пълна окупация на Руската Федерация от Масква до Владивосток!!! Да видят рашките хубаво ли да ти пият от кръвчицата...

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Иванушка  🇷🇺

    10 6 Отговор
    Мечтите и Розавите сънища са безплатни......до време
  • 4 Да пробват бе

    15 4 Отговор

    До коментар #2 от "Джоузеф Байдън":

    ама не им стиска. Те на влязоха в червените линии, за които им казваше Путин, сега ще чертаят. Ами чертайте на никого не пречите,с това ще си останете Украйна няма да я има ч.
  • 5 Урюрвкос

    12 3 Отговор
    от статията разбрах че Украйна няма да стане член на НАТО но ако страна от НАТО окупира част от Украйна (по нейна молба) то тази територия автоматично получава всички опции от съюзния договор на Алианса.
  • 6 Дааа

    13 6 Отговор
    Много навремен докумет. Евала този път. Защото след окончатено отрязване от моретата и загуба на териториите които даваха 85% от икономиката на бивша Украйна, парчето земя което остава за Украйна няма да е вече апетитно нито за НАТО нито за ЕС. А не трябва да бъдат оставяни да се измъкват от отговорност за горките украинци които подведоха и кашата която забъркаха..
  • 7 Так так

    5 15 Отговор
    Вече навлезе във световните книги по военно дело как не трябва да се води война.пут.н причини толкова голямо страдание на народа си,докато една ю, Корея 124 пъти по малка без природни богатства е по напреднала!
  • 8 Иван

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Джоузеф Байдън":

    Хубаво е, питай 50 държави по света.
  • 9 Факт

    6 4 Отговор
    Рзпарчадисването на Украйна продължава ... по план!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Истината за

    0 0 Отговор
    Украйна, Симона е следващата: 30% от угарта в Украйна вече собственост на американците, поляците масово изкупуват земята и заводите в западна Украйна. Житото го изкупуват на половин цена и го препродават на тройна в Европа! Златния запас на Украйна още зимата беше прехвърлен в Полша! Всички парични преводи и помощи за Украйна минават през полски банки и финансови институции.
    Поляците винаги са смятали украинците за крепостни селяни и сега дойде време да вземат и Украйна!
  • 12 АЛФА КЕНТАВЪР

    1 0 Отговор
    БРАВО КЪСМТ КУРАЖ
Новини по държави: