Last news in Fakti

2 Септември, 2022 22:15 1 180 1

В Нигерия 11 случая на холера

  • нигерия-
  • холера-
  • щат адамава

Властите в нигерийския щат Адамава потвърждават 11 случая на холера

В Нигерия 11 случая на холера - 1
Снимка: агенция НАН

Министерството на здравеопазването на щата Адамава в Нигерия потвърди 11 случая на заболяване от холера в района на Гуюк и Шеленг, предаде нигерийската агенция НАН, цитирайки изявление, подписано от д-р Селин Лаори, директор на общественото здравеопазване в министерството в Йола.

Той каза, че във вторник предполагаемите случаи са били 96 и впоследствие 11 са потвърдени с 2,1 процента коефициент на смъртност.

По думите му на 19 август в министерството са постъпили сигнали за съмнения за случаи на остра водниста диария от засегнатите райони.

„Бяха взети и тествани проби, като се използваха бърз диагностичен тест (RDT) и полимеразна верижна реакция (PCR), при които седем проби бяха потвърдени като случаи на холера“, каза д-р Лаори.

„Оттогава активирахме нашия Център за спешни случаи на обществено здраве, екипът за бързо реагиране беше поставен в готовност, а служителите за уведомяване при наблюдение на заболяванията бяха насочени да започнат правилно разследване и да проведат разширено наблюдение във всичките 21 района.“

По думите му, за да се подпомогне управлението на случаите в целия щат, са закупени медицинските консумативи и те са доставени и депозирани в съществуващия център за лечение на холера.

„Призоваваме всички наши партньори и заинтересовани страни да предоставят необходимата техническа подкрепа, за да допълнят усилията на правителството за ограничаване на епидемията“, каза той.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цомба

    1 2 Отговор
    Не само епитит а ми и холерия ще има