Last news in Fakti

12 Септември, 2022 12:33 1 020 26

Подкрепяни от Кремъл кандидати спечелиха регионалните избори в Русия

  • путин-
  • русия-
  • избори-
  • регионални-
  • постове

Всички 14 действащи губернатори, които се кандидатираха за преизбиране, запазиха постовете си

Подкрепяни от Кремъл кандидати спечелиха регионалните избори в Русия - 1
Източник: Shutterstock

На първите местни избори в Русия след инвазията в Украйна подкрепяните от Кремъл кандидати очаквано спечелиха, съобщиха днес държавните информационни агенции, предаде ДПА.

Всички 14 действащи губернатори, които се кандидатираха за преизбиране, запазиха постовете си, а партията на Кремъл "Единна Русия" запази мнозинство в повечето регионални и градски законодателни органи.

Гласуването се проведе между петък и неделя в повече от 80 региона на федерацията.

Независимите наблюдатели на изборите от организацията "Голос" посочиха многобройни признаци на изборни измами. Руските власти, от друга страна, съобщават, че не са регистрирани сериозни нарушения на изборните правила. Опозиционни активисти се оплакаха преди изборите, че кандидати, които са се изказвали против войната на Русия в Украйна, не са били допуснати до участие.

Най-високият резултат сред губернаторите е постигнат от ръководителя на сибирската република Бурятия Алексей Циденов, който според официалните резултати е получил 86,23 процента от гласовете.

Най-скромният резултат от гледна точка на Кремъл е постигнат от Александър Бречалов с официалните 64,38 процента от гласовете в република Удмуртия, която е част от Приволжкия федерален окръг, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп русофил

    9 8 Отговор
    УРА ДРУГАРИ
  • 2 Е кой да ги спечели

    15 8 Отговор
    Като или си с путин, или в затвора, или в болница, или пушиш цигара където не тябва, или парапета на балкона е кофти, или пробваш новия "новичок", или си в колония в Сибир, или просто груз 200
  • 3 Солей

    9 5 Отговор
    И Тошо така "печелеше избори", обаче по принцип още Алеко е разяснил "изборния процес" :)))))

    Коментиран от #7, #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Има ли учудени!!!

    13 6 Отговор
    След като социологическите проучвания сред нагласите на народа показват 2000 процента подкрепа на действията на Путлер и 4000 процента рейтинг на диктатора.

    Коментиран от #12

  • 6 Пуитн

    10 7 Отговор
    Благодаря, сега мога спокойно и законно да закопая руснците по-надълбоко.

    Коментиран от #10

  • 7 иваило

    11 7 Отговор

    До коментар #3 от "Солей":

    е за това американските подлоги от пп и 20% няма да вземат .А колкото до Русия джендърскот о мозъче не може да го асимилира как се случа това най нискитя резултат да е 64% хахахахах .Пълна победа за партията на Путин колкото и да ревете момичета

    Коментиран от #13

  • 8 Примати

    5 3 Отговор
    Ако информацията че Путин е наредил на държавни предприятия и олигарси да създават ужким частни армии за нова атака през октомври, то руската държава ще отслабне повече отколкото ума може да го побере.
  • 9 Хахахаха

    5 4 Отговор
    А кой да изберат? В Русия има ли опозиция, че да гласуват за друг? Даже и изборите да са били честни, хората нямат друг избор на глас, защото няма опозиция, няма друго мнение освен на Путин.
  • 10 много си умна ама другия живот

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пуитн":

    измисли нещо ново че едно и също от месец вече не си интересна ма и с различни никове ама си все същата раз.по.ре.ти.на

    Коментиран от #16

  • 11 И боко така печелеше

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Солей":

    и печели. И то много нагло - с нашите пари. Нали знаете кой е боко - пазвантина на Тодор Живков. Бай дън не ги печели така, нали? Него го защитават прогресивните американски сили.

    Въобще друсофобите търсят под вола теле. Но какво да правиш, пусто дюти имат да изпълняват. Пък и доказано са си тъпи и затова послушни.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 А бе иваИло,

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "иваило":

    ти дори и името не можеш да изпишеш правилно! Свещена простота. Ястребите трябва много да са закъсали, за да опират до такива като тебе неграмотни и продажни ко....та.

    Коментиран от #15

  • 14 миличките ми

    1 2 Отговор
    харесва ми когато всички момичета в мъжки тела надават вой с коментарите си колко е лошо в Русия няма опозиция ревете като за световно не свикнахте ли вече ?
  • 15 абе лешник защо ли е написано така

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "А бе иваИло,":

    кажи сега мила какво те тормози теб? че не съм написал някое си име както на теб ти се иска ?и на мен ми се иска да няма жени заключени в мъжки тела като теб, но уви на пазара си има те .бягай на прайда в Сърбия имат нужда от теб
  • 16 Пуитн

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "много си умна ама другия живот":

    Важното не е да си умен, а забелязан. Ти не си и ще те уволнят.

    Коментиран от #18

  • 17 Всъщност Боко

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "И боко така печелеше":

    е дребен крадец на коли, назначен от мутрите за пазвантин на Живков.
  • 18 ще ама от къде ще че немога да се сетя

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Пуитн":

    абе то ти се забелязваш колкото и да се криеш ,знам че си жена заключена в мъжко тяло но това нете спира да обличаш на мама роклите нали миличка
  • 19 АБВ

    3 1 Отговор
    Бай Тошо едно време го преизбираха по същия начин с 99,99% ХА ХА ХА
  • 20 Логично

    2 2 Отговор
    Логично. Хората не искат синовете им да стават джендари, а дъщерите им да избират на 16 годишна възраст точно кой от 40те пола да бъдат.
  • 21 ...

    3 0 Отговор
    това само значи, че никога повече няма да се върнат на световните пазари ако е вярно. Но човек на става богат щото е тъп, а щото е умен и всеки знае че 1 млрд човека с по 10 долара имат 4х по-малко от 400 млн с по 1000 долара. Само наши путлерасти сравняват територия и население без да знаят колко тежи то в икономиката.

    Коментиран от #22

  • 22 ...

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "...":

    40х пъти
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Антикомунист

    4 1 Отговор
    Каква изненада от Москалия?!
    Изборите в Русия отдавна са превърнати от Путята в цирк с комедийни елементи, демокрацията и гласността на Горбачов бяха целенасочено унищожени от шайката престъпници в Кремъл...
  • 25 Нов тук

    2 1 Отговор
    Също като в България след 1944, гласуване с една бюлетина която предишната вечер ти я носят в къщи.
  • 26 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    Русия и избори.кратък и смешен виц.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания