Last news in Fakti

12 Септември, 2022 16:10 808 0

HRW : Египет възпрепятства работата на защитниците на околната среда

  • оон-
  • екология-
  • египет-
  • околна среда-
  • климат-
  • human rights watch-
  • ричард пиърхаус

Египет разчита да бъде домакин на следващата Световна конференция на ООН за климата през ноември, същевременно организацията Human Rights Watch (HRW) обвинява Кайро в налагането на "пречки" пред работата на египетските екологични групи

HRW : Египет възпрепятства работата на защитниците на околната среда - 1
Снимка: Shutterstock

Египет разчита да бъде домакин на следващата Световна конференция на ООН за климата през ноември, за да се позиционира отново в центъра на регионалната дипломатическа сцена.

Преди Световната конференция на ООН за климата (COP27) в Египет, организацията Human Rights Watch (HRW) обвинява Кайро в налагането на "пречки" пред работата на египетските екологични групи. "Египетското правителство произволно налага пречки за финансиране, изследвания и регистрация, които отслабиха местните екологични групи, ", предупреди Ричард Пиърхаус, екологичен директор на НПО за правата на човека.

"Тези ограничения нарушават свободата на събиране и сдружаване и заплашват способността на Египет да изпълни своите ангажименти за действия в областта на околната среда и климата, тъй като е домакин на COP27 през ноември", се казва в изявление на неправителствената организация.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА