Last news in Fakti

13 Септември, 2022 12:05 834 9

Байдън: Предстоят две трудни години, ако демократите загубят Конгреса

  • сащ-
  • байдън-
  • конгрес-
  • демократи-
  • избори

Той говори по време на прием на Националния комитет на Демократическата партия в луксозен апартамент в Бостън

Байдън: Предстоят две трудни години, ако демократите загубят Конгреса - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви днес, че ако демократите загубят Конгреса след предстоящите междинни избори, това ще бъдат "трудни две години" и той ще прекарва голяма част от времето си, налагайки вето, предаде Асошиейтед прес.

Байдън говори по време на прием на Националния комитет на Демократическата партия в луксозен апартамент в Бостън.

По най-красноречив начин президентът посочи колко важни са предстоящите междинни избори през ноември. В момента Сенатът (Горната камара на парламента) на САЩ е разделен между демократите и републиканците, като и двете партии имат по 50 сенатори. Гласът на вицепрезидента Камала Харис обаче дава предимство на Демократическата партия. В Камарата на представителите (Долната камара) демократите имат предимство с 219 срещу 211 от гласовете. Републиканците са фаворити за спечелването на контрола над Камарата на представителите, въпреки че почти сигурно няма да разполагат с 60 гласа в Сената - броят, необходим за приемането на по-голямата част от законопроектите в тази камара.

"Ако загубим Камарата на представителите и Сената, това ще бъдат наистина трудни две години", каза Байдън пред около 30 дарители и гости. "Ще прекарвам повече време с перото за вето, отколкото да върша каквото и да е било", допълни той.

Рона Макданиъл от Националния комитет на Републиканската партия заяви, че Байдън е останал фокусиран върху "една отдалечаваща и разделяща програма, която облагодетелства богатите, докато американците, които изпитват затруднения, плащат повече".

В изказванията си президентът на Съединените щати се прицели и в "МАГА републиканците" (MAGA - Make America Great Again/ Да направим Америка отново велика), продължавайки острите си нападки срещу бившия президент Доналд Тръмп и неговите поддръжници - усилие, което окуражи демократите в цялата страна преди предстоящите избори. Той постави под въпрос платформата на републиканците и изтъкна собствените си постижения, но отново се върна към това, че демократите "не могат да си позволят да загубят тези избори".

По време на вчерашния прием бяха събрани около 2 милиона долара. От Националния комитет на Демократическата партия съобщиха, че досега са събрали над 255 милиона долара за този политически цикъл и над 92 милиона долара за тази година, което е и най-голямата стойност, събирана на този етап от годината.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    16 2 Отговор
    To be an enemy of the United States can be dangerous. To be it’s friend is fatal.”

    - Henry Kissinger

    "Да бъдеш враг на САЩ може да бъде опасно.Да бъдеш техен приятел е фатално."

    - Хенри Кисинджър

    Коментиран от #4, #8

  • 2 Филип Ейджи

    5 0 Отговор
    Българите за к о леда повече събраха!?
  • 3 Абе

    17 1 Отговор
    Видяхме ви новата демокрация.Като при Хитлер.Концлагери и експерименти със хората.
  • 4 Путин

    1 10 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    “Да си красив, интелигентен и честен е за слабаци.
    Да си безскрупулен, корумпиран убиец е само за истинските мъже и руснаци!” - В. Путин.
  • 5 И тоя като гербаджиите

    10 0 Отговор
    "Без нас сте загубени".
  • 6 като

    9 0 Отговор
    Отидете на бензиностанцията и видите цените - той ги направи такива.
  • 7 Ганчо

    6 0 Отговор
    Опърденият забравящ името си дъртак дали реално знае какво се случва или пак е чел от гърба на някое листче?
  • 8 Райнхард

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Това го написах във ФБ. и понеже съм публична личност имам много последователи..Германия пощуря за 15 минути имам за тази публикация 314 лайка! Толкова по въпроса колко обикновенния немец обича САЩ!!!
  • 9 Класика

    6 0 Отговор
    Бай Ставри го чака!