Last news in Fakti

13 Септември, 2022 14:41 1 656 24

Русия няма да мобилизира нови сили за войната в Украйна

  • русия-
  • украйна-
  • мобилизация-
  • укрепване-
  • война

Не е обсъждана общонационална мобилизация за укрепване на военната кампания

Русия няма да мобилизира нови сили за войната в Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Не е обсъждана общонационална мобилизация за укрепване на военната кампания на страната в Украйна. Това съобщи агенция Ройтерс, цитирайки Кремъл, дни след като изненадваща украинска офанзива принуди Русия да напусне почти цялата област на Харков.

Попитан за призивите за мобилизация от член на руския парламент, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред репортери, че в момента няма обсъждане на това, цитира news.bg.

По отношение на критиките към ръководството на страната, отправени от онлайн националистически коментатори, искащи мобилизация мобилизация, Песков каза, че това е пример за "плурализъм" и че руснаците като цяло продължават да подкрепят президента Владимир Путин.

Руснаците подкрепят президента и това се потвърждава от настроенията на хората. Хората са консолидирани около решенията на държавния глава, добави той.

Що се отнася до другите гледни точки, критичните гледни точки, щом са в рамките на закона, това е плурализъм, но границата е много, много тънка, тук трябва много да се внимава, каза още Песков.

Припомняме, че през последните украинската армия осъществи пробив, като успя да си върне ключови територии в Харковска област. Руската армия от региона се изтегли и се прегрупира.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми няма

    23 11 Отговор
    да се предават вече рашаните

    Коментиран от #22

  • 2 ……..

    19 18 Отговор
    е , стига с таС украина бе !!!! От сутрин до вечер улраина … !!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ленин

    17 7 Отговор
    Ах,добрите братушки,хахаха!
  • 5 Свети Путлер, Царвул на всички руснацита

    24 18 Отговор
    За какво им е още пушечно месо? С какво ще се бият? Оръжие няма. И 2 милиона да мобилизират, Путлер ще им даде по една пръчка и няколко камъка и ще ги прати да мрат за славата му. После той ще се появи на телевизора и ще каже "ние нищо не сме загубили".
  • 6 Анти-маймуна

    15 11 Отговор
    Как може държава да се управлява от таксиметър??? И какво очаквате от такъв човек?

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Искаш да кажеш

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "Анти-маймуна":

    Посредствен комедиен клоун.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хахах

    1 5 Отговор
    Е защо .. имат си жито да ги изпращат хахаха
  • 12 Не разбрахте ли вече

    6 5 Отговор
    Това е война на изтощение. Добре, че по време на ВОВ не е имало интернет.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Никой не иска е правилно

    14 6 Отговор
    да пишете , и руснаците не искат да се бият за просташката кауза на джуджака!
  • 15 История в документи

    11 10 Отговор
    Ходорковски публикува един документ, изтекъл е от руското министерство на финансите.
    От този документ се вижда, че Русия признава, че към 24 август 2022 г. руското министерство на отбраната е потвърдило ликвидирането на 48 759 свои военни.
    А семействата и близките на загиналите войници са получили значителни компенсации - общо 361,4 милиарда рубли или по 7,4 милиона рубли (около 115 хиляди евро) за всеки загинал във войната.
    Да напомним, че според данните на Генералния щаб на ВСУ от началото на войната до 10 септември са убити 52 250 руски военни.
    В руския доклад обаче липсват данни за всички тези руски военни, които се водят "безследно изчезнали"! Те просто не са включени в него.
    В доклада са попаднали САМО бройките на онези войници, чиито близки са получили до тази дата или следва да получат в близките дни обезщетения.
    Според документа до края на тази година от руското финансово министерство планират да отделят допълнително още 271,5 милиарда рубли за подобни компенсации. А за 2023 г. ще са им необходими още 724,1 милиарда рубли за обезщетения.
    С две думи: чуковците, копейкин-овците и все остальние рубладжии лъжат безобразно и нагло.
    Истината е, че Русия губи войната и до края на тази година, а най-вероятно до края на ноември, ще има капитулация.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ами да

    4 11 Отговор
    след 200 дни война най-после нато и сащ да имат някакъв напредък, що пари потрошиха
  • 18 1221

    6 13 Отговор
    Време е за бомбите с обеднен уран, ватенките да покажат своите, няма само краварите да имат свои
  • 19 СЛАВА НА УКРАЙНА, СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!!!

    11 3 Отговор
    Мустакатият людоед от Кремлин - и той не знае вече какво да фъфли при тия обстоятелства...
    А Путята и любовницата му Мечкарова хептен млъкнаха напоследък.
    Дали "операцията" още върви по план и в плана влизаше ли паническото бягство на москалите е въпрос с очевиден отговор!
  • 20 Човек

    3 8 Отговор
    В приднестровието, до село Соломинка или нещо от този род беше името, руснаците имат складове под земята с толкова много оръжие там, че ще стигне за 3 световни войни. Не е проблема в липсата на оружие. Просто украинците усвоиха едни милиарди и обещаха контраатака за оправдание, но и това ще бъде до време. Накрая от цялата работа да не стане така, че западът да остане изненадан от големият театър който руснаци и украинци разиграват

    Коментиран от #23

  • 21 не вярвам!

    6 1 Отговор
    сигурно в този момент пращат от по слабо информирани, и материално зависими райони, поредните бедни завалии....... без обурудване, облекло, снаражение, техника, храна, вода..... а кадировци ще ги ръчкат с оръжие в гърба, да вървят напред..... любима вековна военна тактика на Русия....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Човек":

    Просто там са силно дрогирани украинци и силно подготвени наемници, в това число и от ИГИЛ.
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор
    Запомнете:До края на 22г русия ще обяви -Мобилизация и война на украйна."Чувала" е само и единствено в главата на нашия пу...тьо от пут...кинофил иде,мишел!Много вероятно е да има ядрен конвенционален руски удар и опит за спиране мощната атака на ВСУ чрез ядрена заплаха към европа и света!на руските иди....оти им остана само -атома!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания