Last news in Fakti

15 Септември, 2022 17:45 5 972 2

The Guardian: Децата на принц Хари и херцогиня Меган ще наследят нови кралски титли

  • великобритания-
  • децата-
  • принц хари -
  • херцогиня меган-
  • елизабет втора-
  • чарлз трети-
  • титли

Сега са принц Арчи и принцеса Лилибет

The Guardian: Децата на принц Хари и херцогиня Меган ще наследят нови кралски титли - 1
Снимка: Official Facebook page of the Royal Family

След смъртта на кралица Елизабет II, децата на принц Хари и херцогиня Меган вече технически могат да бъдат наричани принц Арчи и принцеса Лилибет - ако решат.

Традиционно промяната в титлата е автоматично право с издигането на нов монарх. През 1917 г. крал Джордж V установява нови правила, които дават на децата и внуците на суверена автоматично право на титлите Негово кралско височество и принц или принцеса. (По време на раждането си Арчи и Лилибет са били правнуци на суверен.)

Някои обаче се съмняват защо титлата на Арчи и Лилибет все още не е актуализирана на кралския уебсайт, въпреки че новите титли на принц Уилям и Кейт Мидълтън като принц и принцеса на Уелс, както и техните деца, вече са отразени.

Говорител на краля каза пред списание Hello!, че уебсайтът ще бъде актуализиран „както и когато получим необходимата информация“.

Въпреки че кралят изрази любовта си към Хари и Меган в първата си публична реч като суверен, чувството все още не може да бъде включено в официалния сайт. „Докато уебсайтът беше актуализиран за уелсците, очевидно актуализирането на любовта на уебсайт не работи съвсем, така че не сме го направили съвсем, но очевидно той ги обича. Ще работим по актуализирането на уебсайта, когато и когато получим информация “, обясни говорителят. „В момента сме фокусирани върху следващите 10 дни и когато получим информация, ще актуализираме уебсайта.“

Възможно е крал Чарлз да отнеме тези титли от внуците си.

В интервю с Опра Уинфри миналата година Меган каза, че кралското семейство е обсъждало промяна на протокола, за да попречи на Арчи да придобие кралската титла. Тя също така каза, че докато е била бременна с Арчи, семейството е решило да не му даде титлата “принц”, свързвайки решението си с опасения за това "колко тъмна" ще бъде кожата на бебето.

„През тези месеци, когато бях бременна, почти по същото време, имахме разговор в тандем за това, че няма да му бъде дадена сигурност, няма да му бъде дадена титла... и също притеснения и разговори за това колко тъмна ще му бъде кожата, когато се роди", каза Меган тогава на Уинфри. „Това ми беше предадено от Хари, това беше от разговори, които семейството е имало с него. Наистина беше трудно да ги разглеждам като отделни разговори.“

За да премахне новите титли на Арчи и Лилибет, кралят трябва да издаде патент, променящ правата им, според The Guardian.

Източник: The Guardian


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факултето

    6 0 Отговор
    Херцози на Калифорния и Невада ша ги праим
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: