19 Септември, 2022 05:36 6 044 10

Обискират ски курорт на украински олигарх, близък до Зеленски

  • игор коломойски-
  • разследване-
  • обиск-
  • олигарх-
  • украйна-
  • курорт

Игор Коломойски e разследван за корупция

Украинските власти са претърсили ски курорт в Карпатите, принадлежащ на милиардера Игор Коломойски, като част от разследване за корупция, съобщават медиите, предаде ДПА.

Разследващите са иззели документи във връзка с многомилионен корупционен скандал, в който е замесена петролната и газовата компания "Укрнафта", съобщи новинарският сайт zn.ua, позовавайки се на източници от Националното антикорупционно бюро на Украйна.

Коломойски, който е дългогодишен поддръжник на президента Володимир Зеленски, заяви, че "не е чувал нищо" за обиска на ски курорта му.

В информацията се казва, че случаят се отнася до предполагаемото незаконно присвояване на имоти на "Укрнафта" на стойност над 300 млн. евро.

Миналата седмица следователите започнаха проверки срещу няколко от висшите мениджъри на "Укрнафта". Коломойски, съсобственик на компанията, все още не се смята за заподозрян.

Коломойски е един от най-противоречивите украински олигарси, който някога е притежавал най-голямата банка в страната, с чийто телевизионен канал Зеленски е имал договор като актьор преди стремителното му издигане до президентския пост през 2019 г.

Връзката на Коломойски с президента е окачествена от някои критици в украинските медии като такава на кукловод, въпреки че Зеленски прие няколко закона, насочени към намаляване на влиянието на олигарсите в страната, които накърниха интересите на Коломойски.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Какво е туй нещо "приятел-неприятел"

    23 0 Отговор
    Така се прави. Крадеш и мамиш, в кауша. Тук това никога не би станало с някой от нашите олигарси близки с Борисов или Шиши. Няма начин. Направо сме в третия свят.
  • 4 Ученият котка

    29 2 Отговор
    Всичко вече е откраднато. Претърсване на ски курорт ще разсмее Коломойски до сълзи.
  • 5 Дмитро

    25 0 Отговор
    Физиономия на мошеник от класа !
  • 6 Бях някога в Украйна след като

    32 0 Отговор
    Се отделиха от СССР!! По времето на Карбонците(парите им) След като успях да се върна жив и слезах от Дунав мост в Русе, се заклех никога повече да не минавам Дунав мост, да не влизам в Румъния и да стъпвам в Украйна!!

    Коментиран от #9

  • 7 Перо

    38 2 Отговор
    Цялото ционистко обкръжение на Зеленски,в превратаджииския режим е корумпирано и парите на ЕС /като помощи/ потъват като вода в пясък!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Преди Зеленски

    7 32 Отговор

    До коментар #6 от "Бях някога в Украйна след като":

    Всичко беше както у нас. Корупция и кражби. Но поне имаха огромно производство. Зеленски за отрицателно време намали драстично корупцията и оправи много проблемни звена. Бизнес средата се подобри значително. Потекоха инвестиции и икономиката им подскочи рязко. Много дръпнаха, и то въпреки проблемите в със сепаратистите и постоянните опити за вмешателство и саботаж от страна на Кремъл. Украйна е със сто пъти по качествена, плодородна земя от Русия, с по добър климат и народа е трудолюбив и умен. Произвеждат всичко. Дори самолети.Путин не можа да понесе това, че е безсилен да наложи контрол над управлението на страната. Украинците си вдигнаха стандарта значително и си увеличи благосъстоянието. Станаха място където се живее по добре отколкото в Русия. Ако влезеха в ЕС руснаци биха седели пред посолствата за да стават украинци. Путин беснееше от безсилие. И реши, че ако И реши да разруши страната преди да е влязла в Нато, защото после това няма да е възможно, и трябва безпомощно да гледа как се развиват и процъфтяват, а Русия е застинала във времето и дори деградира.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: