Last news in Fakti

20 Септември, 2022 07:42 1 376 11

Германия: всяко пето дете е застрашено от бедност

  • инфлация-
  • деца-
  • бедност-
  • германия-
  • пари-
  • доходи

Какви са причините?

Германия: всяко пето дете е застрашено от бедност - 1
Снимка: Shutterstock

Делът на децата под 18-годишна възраст, които са застрашени от бедност, постоянно се увеличава в Германия. През миналата година той е достигнал нов рекорд - 20,8 на сто от малолетните и непълнолетните германчета – най-високата стойност досега в рамките на микропреброяването, което се извършва от 2015 година насам.

Предишният рекорд беше отбелязан през 2020 година, когато в риск от бедност са живеели 20,4 на сто от децата и младежите под 18 години.

Според официалното определение за това децата са застрашени от бедност, когато живеят в домакинства, чиито доходи са под 60 на сто от средните за страната. За едно 4-членно семейство с двама възрастни и две деца под 14 години това означава месечен доход под 2627 евро.

Призиви за подобряване на положението на децата

Шефът на лявата фракция в Бундестага Дитмар Барч предупреди за опасността милиони деца в Германия да се окажат в затруднено положение. „При сегашната инфлация и високите цени на енергоносителите можем да очакваме сериозен ръст на детската бедност.

Той пледира за въвеждането на дейна защита за семействата в Германия срещу бедността. „След пандемията от коронавирус те не бива отново да са губещата страна", добавя Барч. Той смята, че предвиденото увеличение на детските надбавки с 18 евро на месец не е достатъчно.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 1 Отговор
    Но не всяко дете в Германия е германче‼️
  • 2 Дамаджони Уокър

    20 3 Отговор
    И, какво от това?Нали Урсула каза ,санкции до дупка.
  • 3 значи

    18 1 Отговор
    при нас всяко
  • 4 Възрожденец от "Възраждане"

    12 2 Отговор
    Нещо от едно известно време непрекъснато се тиражира пропагандата за Германия, колко икономически най мощната страна в Европа и "моторът на ЕС" където живеят 500хил. българи без да искат и да си помислят да се завърнат обратно в България е станала много зле и как всяко пето дете е застрашено от бедност , студ и измръзване през зимата, а хлябът в Германия е скъп и недостига, "Та казвам аз, понеже няма олио и хлябът е от мъката по-чер, един е лозунга: Терора долу! Съюз със СССР!"
  • 5 Карлуково

    14 1 Отговор
    Излиза, че 20% от децата са от новите германци?!
  • 6 Ами да спретнем

    12 0 Отговор
    благотворителна акция за набиране на средства за германските деца. Вижте какъв бюджет отделя германия за превъоръжаване с цел най-мощната и съвременна армия в Европа.
  • 7 Такова нерадостно бъдеще

    8 0 Отговор
    очаква новите поколения в държавите от 3-тия свят, а.к.а. ЕС. Мъдрият ни народ не случайно е казал: Кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи".
  • 8 Това Дойче Веле е една ЦРУ маша

    7 0 Отговор
    Бедност има навсякъде, но бедността в Германия се изразява в това да не можеш освен жилище, храна, транспорт и училище да си позволиш друго. Ако хората нямат, то тогава държавата плаща жилище и превежда пари, за да имаш за храна. Всичко друго е безплатно, както и медицинското обслужване.
  • 9 пери

    10 0 Отговор
    Айде да си се тревожим за нашите деца. Щото в Германия едва ли получават подобни новини за нас и едва ли се тревожат за нашите деца. Така че тази "новина" беше тотално излишна.
  • 10 Да....

    7 0 Отговор
    Нашите лилави българи в Германия, дето всяка година раждат дете да му мислят. Щото те от това живеят там.
  • 11 УЖАС НАРОДЕ !!!

    4 1 Отговор
    Много съм притеснен, че тревогите Ганювски за децата в Германия, ще разклатят християнските ценности които изповядва !
Новини по държави: