Last news in Fakti

20 Септември, 2022 17:11 833 1

Прищина: Осуетихме заговор за убийството на премиера през 2021 г.

  • косово-
  • албин курти-
  • атентат

В изявление пред журналисти за предполагаемия заговор правителството заяви вчера, че Косовската разузнавателна агенция е информирала Албин Курти своевременно

Прищина: Осуетихме заговор за убийството на премиера през 2021 г. - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на Косово заяви, че е осуетило заговор за убийството на премиера Албин Курти през 2021 г., потвърждавайки частично информация на албански телевизионен канал, съобщава Ройтерс.

В изявление пред журналисти за предполагаемия заговор правителството заяви вчера, че Косовската разузнавателна агенция е информирала Курти своевременно.

"Премиерът Албин Курти беше уведомен по този въпрос (през 2021 г.) от Косовската разузнавателна агенция и институциите, отговарящи за сигурността, предприеха всички мерки, за да предотвратят това действие", се посочва в съобщението.

Случаят не е бил оповестен публично, "за да не се всява паника", отбеляза още правителството.

В съобщението не се посочват други подробности.

Базираната в Тирана телевизия А2 съобщи вчера, че е получила информация за заговора от данни, публикувани онлайн от ирански хакери.

Според А2 те включват съобщение от косовската полиция до албанските им колеги, че албански гражданин е планирал да убие премиера на Косово Албин Курти, един депутат и друго лице, за да "дестабилизира страната".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копам евреи гифи

    0 0 Отговор
    амстердама не проспуска 1 път стомна 2 пъти и на третата .. тиквата пада