Last news in Fakti

26 Септември, 2022 23:59 1 904 23

Сред убитите при стрелбата в Ижевск има три учителки, стрелецът бил на отчет в психодиспансер

  • артьом казанцев-
  • русия-
  • ижевск

Установено е, че Артьом Казанцев е използвал най-малко два бойни пистолета и е разполагал с около десет пълнителя с 9-милиметрови патрони

Сред убитите при стрелбата в Ижевск има три учителки, стрелецът бил на отчет в психодиспансер - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на загиналите при стрелбата в училище в руския град Ижевск достигна 15, като 11 от тях са деца предаде ТАСС, като се позова на Следствения комитет на Русия. Девет ученика и двама възрастни са настанени в реанимация. В болница са били приети общо 18 души, 16 от които са деца.

Осемнадесет души, пострадали при нападението, 16 от които деца, са били приети в болница, като 9 ученика и двама възрастни са настанени в реанимация.

"Загинали са три учителки. Учителка по изобразително изкуство, по математика и учител по английски език. Искам да кажа, че учителите проявиха смелост и направиха всичко възможно, за да запазят живота на учениците", каза министърът на образованието Сергей Кравцов.

Тази сутрин 34-годишният Артьом Казанцев, който е бивш ученик на 88-о училище в Ижевск, нахлул в сградата на учебното заведение и открил стрелба, след което се е самоубил.

Министърът на образованието заяви, че Казанцев е имал шизофрения и се е водил на диспансерен отчет.

Установено е, че стрелецът е използвал най-малко два бойни пистолета и е разполагал с около десет пълнителя с 9-милиметрови патрони.

По данни на Следствения комитет на Русия по време на нападението той е бил облечен с черна тениска с нацистка символика и е носил балаклава. На клипсовете му е било изписано с червен цвят "ненавист“.

Разследващите проверяват дали Казанцев е бил привърженик на нацистката идеология.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че всички данни сочат за принадлежност на стрелеца към неофашистка организация или групировка. Той добави, че Владимир Путин дълбоко скърби за "гибелта на хората и децата в училището, където е станал терористичният акт" и че президентът е дал необходимите разпореждания на властите в Ижевск. Към града е отлетял самолет на министерството на извънредните ситуации с екип от лекари, психолози, неврохирурзи и други специалисти.

От Росгвардия (вътрешните войски) съобщиха, че нападателят не е регистриран като притежател на огнестрелно оръжия.

До 29 септември Удмуртия е обявен траур в памет на жертвите.

Работата на следствените органи продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Котка ученият

    16 12 Отговор
    Това е, което Сорос се опитваше да постигне чрез промиване на мозъци, унищожаване на ценности и подмяна на приоритетите. Казанцев е само една от жертвите на атаката на Сорос срещу Русия.

    Коментиран от #7, #9, #16, #20

  • 5 Голем смех

    19 13 Отговор
    Ами те нацистите били в Рашка, а Путлер ги дири в Украйна.
  • 6 У Америка

    12 10 Отговор
    Се стрелят 24 часа. И се пие у събота и неделя. През седмицата слугуват на капиталиста.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 yaйтнойз

    4 17 Отговор
    Украина вече настъпва в ижевск... За днес им е единствената перемога кат им гледам телеграмите.

    На финала ще питат в киев, -а нас защо ни тепате с термобарическите бомби?
  • 9 Великата русия

    17 11 Отговор

    До коментар #4 от "Котка ученият":

    се плаши от един 100 годишен старец. Тоя с пистолетите дали е чувал кой е тоя Сорос? Виновен е не Сорос, а диктатора путлер...

    Коментиран от #13

  • 10 Голямото пране

    9 2 Отговор
    Като Ви чета коментарите в този сайт, се потам докъде ще стигнат ходещите около вас, по нашите улици и в какво състояние са?
  • 11 Познат сценарий

    3 2 Отговор
    Рип и да държим дяволите далеч от нас
  • 12 Даа

    15 12 Отговор
    В Рашистан има регистрирани и необезпокоявани повече от 80 нацистки и неофашистки организации. Путлер, ако беше истински патриот, трябваше тях да денацифицира, а не Украйна.
  • 13 Котка ученият

    9 11 Отговор

    До коментар #9 от "Великата русия":

    Сорос идва неканен и убива без предупреждение. На първо място, младостта.
  • 14 нормално

    14 6 Отговор
    Всички убийци са на отчет в психодиспансер. путин също
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 един от стадото

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Котка ученият":

    Русия винаги трябва да е на педали. Горбачов и Елцин ги разпуснаха и няма оправия. Руските бандюги не са от вчера. Дори при червения терор, и ако някой ми каже че е нямало такъв, дори Ленин го е казал, терор и пак терор, са си развявали байряка. Цял фолклор има за тях. При сегашните събития, особено тия дни тапата изпуска. Първо тръгва пяната и после вълнАта..
  • 17 кУмУнист

    8 4 Отговор
    Колко удобно с нацистката риторика, сега остава и да е украйнец.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хохо секса

    9 4 Отговор
    Хитлер последните години се кри в бункер и накрая се отрови...
    За Путин - не знам.
    Може да се обеси
  • 20 Сорос

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Котка ученият":

    Е то беше ясно кой в виновен ? Хахаха когато някой в Раша изперка , веднага трябва да се търси вината в Сорос ,Ротшилд,Хитлер ,Байдън,Тръмп

    Хахаха ,много сте придвидими бе , само че мобилизацията я стартира Путлер и рашките тотално превъртяха .още и още ,ще става по лошо сега вече и ги въоръжиха ушанките .300 хиляди непроверени дали са психично добре, им дадоха макар и ръждиви калашници .колко ли още ще трепят е се самоубиват хахаха
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 повиквателна

    2 0 Отговор
    Стрелецът е очаквал повиквателна за войната! Шашнал се е и натри носа на Путин!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания