Last news in Fakti

28 Септември, 2022 12:13 695 6

Германия и Тайван задълбочават сътрудничеството си

  • германия-
  • тайван-
  • сътрудничество-
  • двустранно-
  • връзки

Германия е най-големият търговски партньор на Тайван в Европа

Германия и Тайван задълбочават сътрудничеството си - 1
Източник: БГНЕС

Тайван и Германия създадоха парламентарна група за приятелство, за да укрепят още повече двустранните връзки, предаде ДПА, позовавайки се на тайванския заместник-министър на външните работи Тиен Чжон Гуан.

Тайпе и Берлин имат тясно сътрудничество във всяка област и групата ще засили допълнително връзките им, каза той на церемонията по откриването на Тайванско-германската парламентарна асоциация за приятелство.

Германия е най-големият търговски партньор на Тайван в Европа, каза Тиен и добави, че те споделят общи ценности за свобода и демокрация.

През май германският парламент прие резолюция в подкрепа на участието на Тайван в Световната здравна организация. След това, през август се проведоха разговори на високо равнище между служители на тайванското и германското министерство на икономиката.

Тайван и Германия са подписали от 2016 г. над 10 споразумения, последното от които - в областта на авиационните услуги, датира от миналата година.

"Надяваме се, че (парламентарната група за приятелство) ще засили допълнително нашето сътрудничество в сферата на търговията и човешките връзки", каза Тиен.

Германия разположи военноморската фрегата "Бавария" в Индийско-Тихоокеанския регион за първи път от 20 години. Берлин също така изпрати в региона за първи път след Втората световна война бойни самолети, които се включиха към учението "Рапид Пасифик 2022", като част от своята индийско-тихоокеанска стратегия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 0 Отговор
    И на жълтурите с английски имена ще трябва скоро пушкала да се пращат.
  • 2 С.П.

    7 0 Отговор
    Как така Германия, която не е признала Тайван за независима държава, задълбочава сътрудничеството си с Тайван. Какво е за Германия Тайван - част от Китай, квази държава. По същата логика Германия можеше да задълбочи сътрудничеството си и с ЛНР и ДНР....
  • 3 Стар

    1 0 Отговор
    Добре!
  • 4 Ще цъфнат

    4 0 Отговор
    Останаха без газ, сега и Китай като ги среже, ще потъне Германия със се Еврогейско
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ело

    1 0 Отговор
    Доката съществува тая престъпна сган наречена Америка няма да има ни мир ни спокойствие не само там но и в целият свят.
Новини по държави: