Last news in Fakti

3 Октомври, 2022 13:25 779 4

Германия: Китайските заплахи към Тайван са неприемливи

  • тайван-
  • тайпе-
  • германия-
  • делегация-
  • заплахи

Заяви днес в Тайпе германски гостуващ депутат пред тайванската президентка Цай Ингвен

Германия: Китайските заплахи към Тайван са неприемливи - 1
Източник: БГНЕС

Китайските заплахи към Тайван са неприемливи, заяви днес в Тайпе германски гостуващ депутат пред тайванската президентка Цай Ингвен , предаде ДПА.

Клаус-Петер Вилш направи паралел с руската инвазия в Украйна по време на среща между Цай и германски депутати от парламентарната група за приятелство Берлин-Тайпе от германския Бунденстаг, предаде БТА.

В Европа сме свидетели на това как една страна нахлува в своя съседна по-малка страна и се опитва да наложи волята си с военна сила, каза Вилш. „Не смятаме за приемливо да бъдете заплашвани от съсед с военна сила, да бъдете принудени към нежелано сътрудничество. Германският Бунденстаг ясно отхвърля това“, допълни той.

Вилш и петима негови колеги от германския парламент пристигнаха вчера в Тайпе. Малко след това Пекин протестира срещу посещението и призова германските депутати да спазват принципа за "Един Китай".

„Взехме предвид това, че не всички харесват, че сме тук тази седмица, но не ни интересува. Германският парламент сам решава отношенията си с приятелските парламенти, сътрудничеството с Тайван е важна част от това и ще остане така“, каза Вилш на Цай.

Цай спомена за разширяването на авторитаризма в световен мащаб, и каза, че всички демократични държави трябва да работят заедно, за да защитават съвместно ценностите си.

Тя допълни, че Тайван и Германия са си сътрудничили в много области - енергиен преход, финансов надзор и в сферата на правосъдието.

Очаква се междупартийната група да остане в Тайван до четвъртък, за да обмени мнения с длъжностни лица, законодатели и мозъчни тръстове. Фокусът на визитата е областта на сигурността и фирмите в сферата на технологиите с висока добавена стойност.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Z еленски идват за теб

    13 0 Отговор
    Защото, както припомни Путин, „претенциите за световно господство в миналото са били разбивани повече от веднъж от смелостта и устойчивостта на нашия народ“. Така ще бъде и този път - и ние няма да сме сами в тази борба: "Убеден съм, че страните и народите разбират, че политика, изградена върху изключителността на когото и да било, върху потискането на други култури и народи, е по своята същност престъпна, че трябва да обърнем тази срамна страница. Колапсът на западната хегемония, който започна, е необратим .”
  • 3 ЩУРМИ

    10 1 Отговор
    НЕ ЗНАМ КОИ СМЯТА ГЕРМАНЦИТЕ ЗА ЖИВИ ВЕЧЕ ЕДНА ПРОПАДНАЛА ИСЛЯМИЗИРАНА ДЪРЖАВА

    Коментиран от #4

  • 4 Мммда

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЩУРМИ":

    Браво!!!
    Много точен коментар.
    Германия вече е само една голяма реклама от близкото минало.