Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Октомври, 2022 13:55 1 383 14

Кремъл подкрепя "балансирания подход" по въпроса с ядрените оръжия

  • кремъл-
  • ядрени оръжия-
  • баланс-
  • подход-
  • украйна

Който не се основава на емоции

Кремъл подкрепя "балансирания подход" по въпроса с ядрените оръжия - 1
Източник: БГНЕС

Кремъл заяви в понеделник, че подкрепя "балансиран подход" към въпроса за ядрените оръжия, който не се основава на емоции, след като ключов съюзник на президента Владимир Путин през уикенда призова Русия да използва " ядрено оръжие с малка мощност“ в Украйна, предаде Ройтерс.

Попитан за коментарите на Рамзан Кадиров, лидер на района на Чечня, който също критикува военното ръководство на Русия за неуспехите на бойното поле, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че има право да изрази мнението си, но военният подход на Русия не трябва да се ръководи от емоции.

Още новини от Украйна

„Това е много емоционален момент. Ръководителите на регионите имат право да изразят своята гледна точка“, каза Песков в разговор с репортери в понеделник.

„Но дори в трудни моменти емоциите трябва да бъдат държани далеч от всякакъв вид оценка. Затова предпочитаме да се придържаме към балансирани, обективни оценки.“

Песков каза, че основата за всяко използване на ядрени оръжия е заложена в ядрената доктрина на Русия.

Тези насоки позволяват използването на ядрени оръжия, ако те или друго оръжие за масово унищожение се използват срещу Русия или ако руската държава е изправена пред екзистенциална заплаха от конвенционални оръжия.

"Не може да има други съображения, когато става дума за това“, каза Песков.

Кремъл даде да се разбере, че тези ядрени защити обхващат четирите региона на Украйна, които са в процес на официално анексиране.

Миналия месец Путин предупреди Запада, че "не блъфира", когато каза, че Русия е готова да използва ядрени оръжия, за да защити своята територия. В петък той каза, че Съединените щати са създали "прецедент", като са хвърлили ядрени бомби върху Япония в края на Втората световна война.

Кадиров беше назначен за чеченски президент от Путин през 2007 г., за да упражнява контрол над автономна област, която води кървави войни с Москва през 90-те и началото на 2000-те години за независимост.

Кадиров предостави чеченски сили в подкрепа на военната кампания на Русия в Украйна, а критиките му към военното ръководство, след като Русия се изтегли от крепостта си Лиман, бяха едни от най-острите от началото на седеммесечния конфликт.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЧЕТО

    8 9 Отговор
    УКРИТЕ КОЕ СЕЛО ПРЕВЗЕХА ДНЕС

    Коментиран от #7

  • 2 така е

    13 6 Отговор
    Руските олигарси не искат да умират от американски ядрени бомби
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кремльовския Винету ♥️

    15 8 Отговор
    Всяка мисъл за Ядрено Оръжие ще доведе до Края на Русия. Ще я съсипат с елементарни Конвенционални Ракети и Удари. Рашките съвсем са превъртели.
    Добре че баба и дядо станаха отново Украинци та да не ме е срам че съм бил руснак 😆😆😆
  • 5 НИКО

    7 3 Отговор
    КОЗЯЦИ НЕЩО НЕ ВИ ИСКАТ В ПАРЛАМЕНТА

    Коментиран от #12

  • 6 Солей

    10 3 Отговор
    Тоя терорист от снимката ще може да говори колкото си иска пред военния трибунал в Хага
  • 7 Путинче

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГОЧЕТО":

    Сега да си представим че САЩ се провалят грандиозно в Ирак или Авганистан както сега Раша в Украйна. И американския президент започне да говори че ще ударят с тактическо ядрено оръжие. Какво ли щяха да са коментарите на русофилите тук? Русия се нареди до държави като Северна Корея и Иран които вече са и съюзниците. И тия заплахи са не защото са нападнати а защото нападнаха пъти по малка и слаба страна обаче заради не кадърността си се оказаха в положение на губещи. Пълен резил!
  • 8 Селянин

    9 3 Отговор
    Монголотатарски варвари с ядрено оръжие, вЕрваме ви!
  • 9 Това е баланс.

    2 7 Отговор
    Русия има ядрено оръжие за всички, както за Киев и Вашингтон, така и за София!
  • 10 Нострадамус от Злокучене

    5 4 Отговор
    САЩ ясно заявиха какъв ще е "балансираният подход",ако Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина използва ядрено оръжие в Украйна.За начало ще унищожат руската армия в региона и черноморският флот,а при ескалация, впоследствие и цялата територия на Миризливата Тоталитарна Дупка.
  • 11 ТаУмВзе

    4 3 Отговор
    Явни напълниха памперсите. До вчера нямаше блъфове и пускаме атомните бомби, сармати ли не бяха к’во ли не беше… днес:
    “Ама моля ви се ние само се шегувахме лекичко така”
  • 12 Копейката съм

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "НИКО":

    Да, аз съм първата политическа сила! Дайте ми мандата, бе!
  • 13 Анализатор

    5 1 Отговор
    Песков, скоро май ще се откажете от ядрените оръжия, а ти и Лавров, в името на това да оцелеете, може да оглавите антивоените движения в света, ще организирате протестни митинги, ще пускате гълъбчета на мира...
    Само се чудя, защо по примера на Кадиров, не изпратиш и сина си на фронта, да се бие за родину???
    Или за тебе родину е САЩ и ЕС???
    Знам, че няма да го направиш, защото си страхлив подлизурко!
  • 14 Във Кремъл

    3 2 Отговор
    Аааа,като видяхте дебелия......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания