Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Октомври, 2022 17:00 1 193 19

Кремъл: САЩ явно са съгласни, че Украйна стои зад убийството на Дугина

  • русия-
  • убийство-
  • даря дугина-
  • кремъл -
  • дмитрий песков

Киев отхвърли днес твърденията, че е замесен в убийството

Кремъл: САЩ явно са съгласни, че Украйна стои зад убийството на Дугина  - 1
Снимка: БГНЕС

Руското разузнаване винаги е твърдяло, че Украйна е отговорна за убийството на Даря Дугина, затова е положително, че САЩ споделят тази оценка, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Попитан за информацията на в. "Ню Йорк таймс", че според американски служители Киев стои зад убийството на Дугина, Песков отговори, че е добре, че САЩ явно са съгласни с Русия за предполагаемата роля на Украйна в нападението.

Още новини от Украйна

Киев отхвърли днес твърденията, че е замесен в убийството.

Песков опроверга съобщенията, че 700 000 руснаци са избягали от страната, откакто Москва предприе мобилизация на стотици хиляди резервисти, които да се бият в Украйна. Той каза пред репортери, че не разполага с точни данни колко хора са напуснали Русия, след като руският президент Владимир Путин обяви "частична мобилизация" на 21 септември.

Песков заяви, че Москва се готви съвсем скоро да посрещне генералния директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси. Предвижда се той да пристигне днес в Киев, а после да замине за Москва. Посещението му вероятно ще се съсредоточи върху ситуацията със Запорожката атомна електроцентрала, намираща се в Южна Украйна на територия, която Русия обяви за своя.

Според Песков Русия е била уведомена по дипломатически канали, че не се планира да бъде поканена да се включи в разследване на течовете на газ от "Северен поток". По думите му Москва смята, че такова разследване на може да се прави без нейно участие.

Говорителят на Кремъл каза, че решението на групата ОПЕК+, в която влизат водещи производители на петрол, за намаляване на производството с 2 милиона барела на ден цели стабилизация на пазара. Според него, договаряйки намаляване на производството, ОПЕК+ е потвърдила репутацията си на организация, отговорна по отношение на стабилността на пазарите.

Организацията, в която водеща роля има Саудитска Арабия, вчера пренебрегна призивите на САЩ да запази нивото на петролното производство и постигна договореност за неговото намаляване, което е най-голямото понижение от началото на пандемията от коронавируса през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Голем смех

    10 6 Отговор
    Песа и всичките му кремълски колеги са царе на лъжата. Лъжат от сутрин до вечер...
  • 6 оня с коня

    8 7 Отговор
    И да каже Песков:Ако САЩ заявят категорично че смятат Украйна замесена в убийството на Дугина и самите Украинци недвусмислено признаят това,ще бъде ли удовлетворена Русия и ще се изтегли ли от Украинските територии?

    Коментиран от #16

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 нас не дугинят

    4 2 Отговор
    НЕ ПРОСТО ТАКТИЧНО ПОКАЗВАТ, ЧЕ С ПРОСТАЦИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПОРИ
  • 9 фройд

    5 9 Отговор
    запада им подава успокоително чрез тази удобна за вътрешно употребление теза, също и изцепката на Мъск, а през това време - започна лендлийза, да не говорим за успехите на контранастъплението на ВСУ.... все пак балансирано трябва да бъде изтласкана Русия от територията на Украйна, за да не се разпадне тотално! - лека полека.....

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Малееее... и как така

    6 6 Отговор
    Нали когато САЩ разследва винаги крият нещо и рашките все недоволни.
    Значи когато има изнася на Русия, САЩ са добри и безпристрастни, а когато не - са лоши и лъжливи
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Интересно,

    3 4 Отговор
    "Саудитска Арабия, вчера пренебрегна призивите на САЩ"!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хамсал

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    "Русия и ще се изтегли ли от Украинските територии?" В момента руснаците са само на руска територия!
  • 17 и какво

    4 4 Отговор
    като украйна стои зад убийството?украйна трябва да ви избие всичките руски гадове!!!
  • 18 Амиии

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "фройд":

    ОПЕК+ подадоха хубаво успокоително и на европейчетата и на американчетата :))) от това по хубаво успокоително.... нема за тях. Ама ти са не си помислиш, че Русия има нещо общо с това? Сакън, тя Русия няма нищо общо с решението на ОПЕК :)))
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания