7 Октомври, 2022 05:00 2 549 5

Жертвите на нападението в детската градина в Тайланд достигнаха 38

  • тайланд-
  • детска градина-
  • нападение-
  • убити-
  • ролицай-
  • деца

Над 20 от тях са деца

Загиналите при нападението в детската градани в Тайланд, за което ФАКТИ съобщи, достигнаха 38, предаде БТА. Над 20 от жертвите на бившия полицай са деца, предадоха световните агенции, отбелязвайки, че това е най-смъртоносното такова нападение в страната и едно от масовите убийства с най-много загинали деца, извършени от един нападател в света.

Според полицията повечето убити деца са били намушкани с нож. Нападателят е носел и огнестрелно оръжие. След атаката в детската градина той е отишъл в дома си, където е застрелял съпругата си и детето си, а после се е самоубил.

По данни на органите на реда повечето деца в детската градина са спели, когато е било извършено нападението. Представител на местните власти каза, че децата са били на възраст между две и пет години.

Съобщено беше, че извършителят е бил бивш полицейски служител. Той е бил уволнен миналата година заради обвинения, свързани с наркотици. Срещу него се е водело съдебно дело за наркотици.

Полицията каза, че нападателят е бил в съда по-рано през деня, а после е отишъл да вземе детето си от детската градина, но когато не го е намерил там, започнал да убива. Сред жертвите е имало учители, деца, както и други хора, по които мъжът е стрелял, след като е излязъл от детската градина. Над 10 души са били ранени.

Според свидетели по време на нападението в детската градина е имало около 30 деца, по-малко от обикновено, тъй като заради силен дъжд много хора не са дошли.

Местна служителка каза, че нападателят е пристигнал около обяд и най-напред е застрелял четири-пет души от персонала на детската градина. След това е влязъл със сила в стая, където спели децата, и е започнал да ги намушква с нож. Сред загиналите е имало възпитателка, която била бременна в осмия месец.

Тайландският министър-председател Прают Чан-оча определи случилото се като потресаващо. Той каза във Фейсбук, че е наредил на началника на полицията да замине веднага за мястото, за да вземе необходимите мерки, а също да бъде оказана незабавна помощ на всички засегнати хора.

Заместник министър-председателят Правит Вонгсуван отпътува за град Утай Саван (окръг На Кланг), където се разиграла трагедията, за да се срещне със семействата на жертвите, заяви неговата канцелария. Очаква се премиерът да направи посещение утре.

Правителството каза, че ще предостави финансова помощ на семействата на жертвите, за да им съдейства за покриване на разноските за погребения и лечение.

Масовите стрелби в Тайланд са рядкост, а страната има строги закони за огнестрелните оръжия. Притежателите на огнестрелни оръжия обаче са повече, отколкото в други държави в Югоизточна Азия, а незаконните оръжия са широко разпространени, отбелязва Ройтерс.

По данни на полицията огнестрелното оръжие, използвано при днешното нападение, е било законно придобито.

През 2020 г. войник, разгневен заради имотна сделка, откри стрелба в Тайланд, като уби 29 човека и рани 57, преди да бъде убит от силите за сигурност, припомня БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ученият котка

    4 0 Отговор
    Той беше хванат в капан, демонизиран и превърнат в сатана.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Фридрих

    6 2 Отговор
    A ходи ги култивирай тези примати