Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Октомври, 2022 05:30 1 875 5

Запорожката АЕЦ беше отново свързана с електрическата мрежа

  • запорожие-
  • аец-
  • украйна-
  • русия

В резултат на обстрел ядреният обект беше откъснат

Запорожката АЕЦ беше отново свързана с електрическата мрежа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Външната електроснабдителна линия на Запорожката атомна електроцентрала в Украйна беше поправена вчера, след като в резултат на обстрел ядреният обект беше откъснат от енергийната мрежа и се наложи да бъде захранван с аварийни дизелови генератори, заяви Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

Според МААЕ 750-киловолтовата линия е била отново свързана с АЕЦ-а тази вечер, след като украински инженери са извършили ремонтни дейности. Това е позволило на централата да започне да изключва генераторите, които бяха включени, за да я захранват с електричество, след като последната ѝ връзка с електрическата мрежа беше прекъсната вчера.

Централата е под контрола на руските сили от месеци, но е поддържана от украински персонал. Шестте реактора на АЕЦ-а са спрени, но имат нужда от електричество за охлаждане и други функции, свързани с безопасността.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Равновесие

    10 1 Отговор
    Който е строил, той и контролира, а другите да ремонтират !
  • 3 Робите

    13 2 Отговор
    На западналите много натискат, да се гръмне централата, за да настъпи още по-голям хаос.
    Ама понеже са роби, не осъзнават, че ще унищожат себе си така.
  • 4 МАгАрЕ

    14 2 Отговор
    Ооооо,не,не е истина,това момченце,авторчето ще ме попилее от смях!То бива шеги и майтапи,но неговото ми идва в повече!Запорожка АЕЦ в Украйна,ха ха ха ха!Персоналът бил украински,ха ха ха ,тогава защо Запорожие каза ДА РУСИЯ,80% на референдума?Украински инженери поправили далекопровода,ха ха ха ха!Къде си видял инженер да се катери на 20 метров стълб,умнико,това са обикновени работници!Хайде хубав ден от мен,усмихвай се и не защитавай губеща кауза-украйна
  • 5 Мисля си така

    6 0 Отговор
    Странна война - не е прекъсната комуникацията на врага, не е прекъсната инфраструктурата, вода, храна, пускат им тока, изпращат газ по газопровода... много странно. Все си мисля, че при война това ще са първите цели на нападателя. Чудя се, защо руснаците го правят и от това губят жива сила и техника?!
Новини по държави: