Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 11:25 901 3

В Гърция се споразумяха за по-ниски цени на стоките от първа необходимост

  • гърция-
  • стоки-
  • първа необходимост-
  • цени-
  • споразумение

Министерството на развитието постигна споразумение с търговските вериги за "стабилизиране" на цените на 50 стоки от първа необходимост

В Гърция се споразумяха за по-ниски цени на стоките от първа необходимост - 1
Източник: Shutterstock

В Гърция производители и търговци се споразумяха с правителството да поддържат по-ниски цени на стоките от първа необходимост, предаде БНР.

Хлебопроизводителите алармират, че са пред фалит поради скъпите горива.

Министерството на развитието постигна споразумение с търговските вериги за "стабилизиране" на цените на 50 стоки от първа необходимост.

В списъка на тези стоки влизат млечни продукти, тестени изделия, колбаси, консерви с месо, препарати за бита.

Министър Андонис Георгиадис коментира, че не е възможно да се постави таван на цените на стоките, но търговци и производители ще намалят печалбата си и ще направят всичко възможно поне да задържат цените на стоките от първа необходимост.

На това решение реагираха малките квартални магазини, които не могат да поддържат по-ниски цени и очакват скоро вълна от фалити сред тях.

В същото време, от съюза на хлебопроизводителите отправиха апел за помощ към правителството. Намаляване на данъка върху материалите и премахване на акцизите върху горивата за производство са мерките, които биха ги спасили от фалит.

Над 15% от фурните в страната са на прага да затворят, съобщават собствениците на тези магазини.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 0 Отговор
    В България хем е скъпо по магазините, хем качеството на стоките крайно съмнително. Пуснали някакви разфасовки по 50-100 грама и нямат намерение нищо да намаляват освен количество и качество.
  • 2 капитализъм

    3 3 Отговор
    Нека направим разлика в истинския капитализъм в Гърция и комунистическия капитализъм в България. Да направим разлика с държава, която никога не е била с Русия и с държава която е била с Русия. Нека видим как живеят гърците и как живеем българите. Всеки има глава на раменете си и да реши как иска да живее
  • 3 Тома

    5 0 Отговор
    А при нас търговеца кръв повръща но печалба не намалява
Новини по държави: