Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 11:55 998 5

Южна Корея отказва влизане на бягащи от мобилизацията руснаци

  • южна корея-
  • бягащи-
  • мобилизация-
  • руснаци-
  • русия

На повече от 20 руснаци, които отчаяно се опитват да избегнат мобилизация в армията, за да се бият в Украйна, им беше отказано влизане в Южна Корея

Южна Корея отказва влизане на бягащи от мобилизацията руснаци - 1
Източник: БГНЕС

На повече от 20 руснаци, които отчаяно се опитват да избегнат мобилизация в армията, за да се бият в Украйна, им беше отказано влизане в Южна Корея, информира Reuters.

Руснаците отплавали с яхти от пристанища в северната част на Тихия океан за Южна Корея, но на повечето от тях е било отказано влизане, предаде Агенция "Фокус".

След като президентът Владимир Путин нареди частична мобилизация на 21 септември, много мъже в наборна възраст напуснаха Русия, но повечето от тях са избягали по шосе, с жп или въздушен транспорт към Европа и съседните страни от бившия Съветски съюз като Грузия, Азербайджан и Казахстан.

Корейските медии съобщиха, че най-малко 21 руснаци са пристигнали на борда на яхти в пристанищата в южната част на страната, но само на двама е било разрешено да влязат, а на други е било отказано, тъй като властите са сметнали целта им за "неясна".

Яхта с петима руснаци на борда отплава във вторник от южнокорейския остров Улунг, пристигнала там на 30 септември след плаване от източния руски град Владивосток, съобщи в сряда служител на бреговата охрана.

Длъжностното лице заяви, че яхтата се е "укривала от лошото време", а хората на борда са получили храна и друга помощ, но отказа да уточни защо не им е било разрешено да влязат, като препрати въпросите, свързани с имиграцията, към Министерството на правосъдието.

Местните медии съобщават, че през последните няколко дни в югоизточния пристанищен град Поханг са акостирали три яхти, на борда на които са били предимно руснаци на възраст 20-30 години.

На борда на една от яхтите е имало девет руснаци и една жена, а на по-малък плавателен съд - четирима мъже, се казва в съобщението.

Служител на Министерството на правосъдието заяви, че не разполага с подробности за случаите с яхти, но по принцип руснаците имат право да влизат в страната без виза, стига да получат предварително одобрение чрез електронната система за разрешаване на пътувания в Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    4 3 Отговор
    Южна Корея иска газопровод от Русия.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Баста 🇺🇦

    4 2 Отговор
    Абсолютно правилно! Руснаците не стоят в Русия да бранят своите права, а бягат в други държави. Иранчаните се оказаха по-големи борци за права и свободи. Трябва да им забранят убежище навсякъде! Ние ли им докараме психара, защо мълчаха до сега?
  • 4 Голем смех

    3 0 Отговор
    Рашистките мизерници чак до Южна Корея ли стигнаха? Бягат като дявол от тамян...
  • 5 Баста 🇺🇦

    1 0 Отговор
    Руснаците бягайки от Русия "товарят" икономиките и социалните системи на приемните държави. Само Казахстан длъжен ли е да обслужва 400 000 руснаци? Да им осигури жилища, социални услуги, здравни услуги и това за какво, заради сините им жални очи!?
Новини по държави: