Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2022 13:51 1 290 11

Украйна призова Франция да докаже любовта си с оръжия

  • франция-
  • украйна-
  • оръжия-
  • доставки-
  • любов

Украинското министерство на отбраната публикува видео в социалните медии, целящо да даде на Франция нежен тласък да покаже любовта си чрез доставки на оръжия

Украйна призова Франция да докаже любовта си с оръжия - 1
Източник: БГНЕС

Украинското министерство на отбраната публикува видео в социалните медии, целящо да даде на Франция нежен тласък да покаже любовта си чрез доставки на оръжия след многократни критики, че Париж не прави достатъчно, съобщава "Ройтерс".

41-секундният клип в Туитър идва часове, след като на заседанието на френския кабинет по сигурността, проведено от президента Еманюел Макрон, бе решено, че Франция е взела нови мерки за "военна подкрепа на Украйна" след разговор с украинския президент Володимир Зеленски, цитира news.bg.

Още новини от Украйна

http://

Париж изпрати на Киев предимно гаубици "Цезар", преносими системи за противовъздушна отбрана и тежка бронирана техника.

Вълната от атаки срещу украински градове обаче вдигна залога и Украйна поиска от партньорите си повече оръжейни доставки, включително на системи за противовъздушна отбрана - нещо, което Париж не желаеше да направи досега.

Днешният видеоклип ясно показва на Франция, че Украйна иска нещо повече от думи и обещания.

"Романтичните жестове приемат много форми", гласи посланието във видеото.

Под звуците на класическата песен "Je t'aime moi non plus" (Обичам те..., нито пък аз) на Серж Генсбур следват различни изображения - влюбени, държащи се за ръце в Париж, шоколади, рози и Макрон, усмихнат със Зеленски. Всички с френски гаубици в действие на бойното поле.

"Но ако наистина искате да спечелите сърцата ни,... нищо не може да се сравни със 155-милиметровата тежка самоходна артилерия... Много благодарим, Франция. Моля, изпратете ни още!", призовава се в клипа.

Вчера Министерството на отбраната на Франция обяви, че засилва подкрепата си за източния фронт на НАТО, като изпраща повече танкове в Румъния, изтребители "Рафал" в Литва и пехота в Естония. Нищо обаче не бе споменато за Украйна.

Франция разполага със системата за отбрана земя-въздух SAMP/T (Mamba), но не е ясно колко броя от нея може да осигури. Тя разположи една такава система в Румъния през май.

Нямаме никакъв отговор от Франция на нашите искания по този въпрос, заяви украинският посланик във Франция Вадим Омелченко.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красота

    15 1 Отговор
    Цитат: "влюбени, държащи се за ръце в Париж, шоколади, рози и Макрон, усмихнат със Зеленски."👨‍❤️‍💋‍👨👨‍❤️‍👨 . лИбоФ
  • 2 арменец

    14 1 Отговор
    Тяхната любов я видяхме в Карабах. Ако се надяваш на тяхната любов ще ти остане Украйна, колкото и на нас остана Карабах
  • 3 Тони фотото

    14 1 Отговор
    Абре този госин Зеленски сигурно в антуража си има и фотограф, то много кадри много нещо - тъжен, весел, мислещ....
  • 4 Госあ

    15 1 Отговор
    Иначе ? Атентати във Франция ?!
  • 5 Соваж бейби

    14 1 Отговор
    Господин Клоун е уникален ,започна да се излага на международната медиина сцена ,да се тръшка като любовница пред шефа си !Вече си мислих че всичко съм видяла и чула от репертоара му ,две неща са безгранични вселената и изненадите на Зелински ,всеки ден !
  • 6 Аршлох

    10 1 Отговор
    Украйна призова Франция да им покаже френска любов.Макрон отговори,винаги готов.
  • 7 Анонимен

    6 0 Отговор
    Не знаех че Макарон обича Украйна, дори си спомням че беше казал преди няколко години че му е писнало от украинци и българи и техните банди във Франция ... Че после Боко се беше засегнал и трябваше да обясняват какво точно имал предвид ... Ся пък любовта си ще доказва и то с още оръжия. Луда работа, как пък така ги заобича изведнъж, ще решим даже повече от французите

    Коментиран от #8

  • 8 Ми помисли малко ?

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Френските деца мръзнат в училище ,покачване на цените всяка седмица ?Защо ,не е ли любов как мислиш ?Да видим до кога ,по интересното ?
  • 9 Пучо Капучо

    5 0 Отговор
    Туй зеленото що си не махне брадата та да му видим бузките, бе? Също Ванчо Опосума бузки вади зельонския...
  • 10 Перо

    11 0 Отговор
    Украинският шут няма насита! Това му е против религията и манталитета!
  • 11 аааааааа

    4 0 Отговор
    малко е гейско ама става
Новини по държави: