13 Октомври, 2022 15:10 993 0

Полицейските служби на Камбоджа и Виетнам укрепват сигурността на границата

  • полиция-
  • камбоджа -
  • виетнам -
  • сигурност-
  • граница

Камбоджанското министерство на вътрешните работи и виетнамското министерство на обществената сигурност проведоха конференция за укрепване на граничната сигурност

Полицейските служби на Камбоджа и Виетнам укрепват сигурността на границата  - 1
Снимка: АКП

Камбоджанското министерство на вътрешните работи и виетнамското министерство на обществената сигурност проведоха конференция за укрепване на граничната сигурност, предаде АКП. Конференцията се състоя във виетнамската провинция Тейнин.

Представителите на двете страни направиха оценка на двустранната координация в обмена на информация и борбата с престъпността в граничните райони, съобщава Виетнамската информационна агенция. Направени бяха и предложения за гарантиране на граничния ред и сигурност.

Виетнамският заместник-министър на обществената сигурност старши лейтенант Луонг Лам Куанг препоръча на полицейските сили по-активно да обменят информация за заговори и действия на вражеските сили, за престъпления (най-вече такива, свързани с наркотици), трафик на хора, и други. Целта е предотвратяване и борба с трансграничната престъпност между Виетнам и Камбоджа.

Той също така призова полицията да увеличи патрулите и комуникацията за подобряване на осведомеността на жителите на граничните райони.

Главният комисар на камбоджанската полиция Н. Пр. Нетх Савун, изрази надежда, че полицейските сили на Камбоджа и Виетнам ще продължат да си сътрудничат за укрепване на граничната сигурност и реда в дух на солидарност, приятелството и двустранно развитие.

Двете страни се договориха да засилят двустранните връзки, включително за опазването на границите, за да се осигури сигурност и безопасност през 2022 г., която е Година на Камбоджанско-виетнамската дружба.

Камбоджа и Виетнам имат сухопътна граница, дълга 1000 километра, минаваща през 9 камбоджански провинции и 10 виетнамски.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА