Last news in Fakti

20 Юли, 2013 16:52 1 352 0

Нови присъди за "Коста Конкордия"

  • коста конкордия

Ново развитие по делото с потъналия лайнер "Коста Конкордия". Петима служители от компанията-собственик бяха осъдени от година и 8 месеца до 2 години и 10 месеца затвор за непредумишлено убийство. Това съобщиха италианските медии.

И петимата подсъдими са се възползвали от възможността за взаимно съгласие по наказанието срещу признаване на поне частична вина за корабокрушението и смъртта на десетки пасажери.

Досега на капитана на потъналия край бреговете на Джилио кораб Франческо Скетино е отказана такава процедура и той е съден отделно.

Скетино е обвинен за 32 непредумишлени убийства, нанасяне на вреда на околната среда и за напускане на кораба преди края на евакуацията на пътниците.

В началото на 2012 г. "Коста Конкордия" потъна след като се удари в риф край италианския бряг. На борда му имаше 4200 души, от тях 32-ма от тях загинаха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: