Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 20:35 1 722 4

Скандал в Манчестър! Разследват побой над демонстрант в китайско консулство на Острова

  • великобритания-
  • китай-
  • си дзинпин-
  • китайска комунистическа партия

Протестът се е състоял в първия ден на провеждащия се в Пекин веднъж на пет години конгрес на Китайската комунистическа партия, на който се очаква Си да получи трети мандат

Скандал в Манчестър! Разследват побой над демонстрант в китайско консулство на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британската полиция разследва случай в град Манчестър, при който протестиращ човек, изглежда, е бил насила вкаран в комплекса на консулството на Китай и му е нанесен побой. Това е станало след демонстрация срещу китайския президент Си Цзинпин, предаде Ройтерс.

На видеокадри, публикувани в интернет, се вижда как няколко души дърпат мъж и го вкарват в комплекса на консулството в Манчестър, където след това той е бит. В крайна сметка полицаи, намирали се на място, са влезли в консулския комплекс и са извели мъжа.

Преди това пред консулството са били поставени протестни плакати, на един от които пишело: "Небето ще унищожи Китайската комунистическа партия". Имало и карикатура на Си, изобразен с корона на главата. Това се вижда на снимки, предоставени на Ройтерс от намирал се на мястото журналист на свободна практика.

Полицията в Манчестър каза, че е запозната със случая, станал вчера следобед. "На мястото е имало служители на реда, които незабавно са реагирали за справяне със ситуацията. В момента се водят следствени действия, за да се установят всички обстоятелства", заяви полицейски говорител.

Протестът се е състоял в първия ден на провеждащия се в Пекин веднъж на пет години конгрес на Китайската комунистическа партия, на който се очаква Си да получи трети мандат.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    19 1 Отговор
    Десидента щом не са го разфасовали като в Турция,става.
  • 2 Taka така

    10 3 Отговор
    Някой тайвански мигрант ще да е бил Китай е сила.

    Коментиран от #4

  • 3 Чудо големо..

    9 6 Отговор
    Когато Клинтън бомби Белград в 1999,сринаха китайското посолство уж "случайно",после ехидно им се "извиниха".Щом аз помня,Китай помни хиляди пъти по-добре! Всичко се плаща на Изхода!
  • 4 зъб

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Taka така":

    Абсолютно прав си...събрали са тайванската диаспора и студенти за протести..
Новини по държави: