Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 17:55 3 402 54

Александър Вучич: Сърбия не се е намирала в толкова трудна ситуация от много години

  • сърбия-
  • косово-
  • александър вучич-
  • александър вулин

Белград е като Казабланка през последните седмици: когато имаме гости от Русия, откриваме тези от западните служби, които ги следят отблизо, а когато имаме гости от Запада, откриваме други, които ги следят отблизо

Александър Вучич: Сърбия не се е намирала в толкова трудна ситуация от много години  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич оцени, че през последните 24 години Сърбия не е била в толкова трудна ситуация в каквато е днес, съобщава вестник "Политика".

Вучич каза, че "в бъдеще ще се изправим пред трудни избори и много проблеми, и че живеем във време, в което дейността на Агенцията за сигурност и информация (БИА) е особено важна, главно по отношение на външния фактор".

Говорейки на церемония в Агенцията за сигурност и информация, където бяха отбелязани 123 години от създаването на Отдела за поверителни полицейски въпроси и 20 години от създаването на Агенцията, каквато е днес, Александър Вучич каза, че "Белград е като Казабланка през последните седмици: когато имаме гости от Русия, откриваме тези от западните служби, които ги следят отблизо, а когато имаме гости от Запада, откриваме други, които ги следят отблизо".

„Това показва колко се интересуват те не само един от друг, но и от това късче от нашата страна, което бихме искали да запазим за себе си и нашето поколение. Този път, не по наша вина, сме въвлечени в омагьосан кръг, от който няма изход“, каза Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    18 20 Отговор
    Има Вучич- не ти трябва ЕС , той се самоуби..
    Смел си ,тръгвай в правилната посока
  • 2 Дам

    26 4 Отговор
    И България е в подобна ситуация, ама тука е стадо без кучета и не се забелязва толкова ... Милеем за Русия, ама ни кефи САЩ, пък ни управляват крадците и на едните и на другите
  • 3 Ами така е

    30 2 Отговор
    като не знаете с Русия ли искате или в ЕС и запада. Бивша Югославия беше привилигирована в следвоенния соц. лагер. Не участваха във Варшавския договор, в СИВ, бяха наистина с отворени граници, работеха в чужбина за валута и си живееха царски - пазаруваха с валута у нас и казваха, че им е много евтино. А ние си стояхме охранявани с АК47/74 да не избягаме от соц-рая. Казваха, че са необвързана държава дори бяха основатели на тази организация. Боготворяха Тито защото виждаха какво става в "приятелските" на СССР държави. Сега им се стои на три стола - ЕС, Русия, Китай - е, няма как.
  • 4 Българин

    24 17 Отговор
    Българите си мислят, че като се освободим от американците и ще заживеем свободно.... напротив,ще стане още по зле, защото сме го живеели вече този период под руснаците. Затворници бяхме в собствената ни Родина,и за искащите Свобода,за която са се борили всички революционери,за която се е борил Левски ,се изпращаха в Лагерите на смъртта. Затова по добре с американци, отколкото с руснаци

    Коментиран от #6, #7

  • 5 бай Даньо

    11 9 Отговор
    Трудни времена за сървия , добри времена за България! Сръбите си знаят и усещат , дойде ли голямата дундърма какъв то и да е края и в началото са прегазени от България ....
  • 6 Н от Алабама

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    ела ми рибке ,ела ...
  • 7 Майна

    15 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Значи признаваш,че трябва да се освободим от американците, т.е. ПОРОБЕНИ СМЕ ОТ ТЯХ..
    Респект за откровеноето

    Коментиран от #12, #15, #17

  • 8 Не се бой, братчед

    11 8 Отговор
    Сега, като си отидете в Сибир, никой няма да ви следи. Ще си играете с мечките и пингвините на спокойствие, в рая на Путлер 🤣🤣🤣
  • 9 САЩ

    14 9 Отговор
    Лесно е, Вучи... отсвирвате руснаците. И влизате в Клуба на богатите. Е, вижте в България как е - вече са готови и еврото да приемат. Токова са добре вече, че изразяват готовност да подпомагат закъсали с кредитите държави като Гърция, Италия, Испания. Ние ще ви доставяме евтина газ! Евтин петрол! Икономиката ви ще дръпне много бързо. Вижте в България какво благоденствие цари! Трябва само да покажете среден на Русия! Лесно е... пак ще се повторя - вижте българите!
  • 10 И по лошо ще ви става...

    10 9 Отговор
    Руски мекерета...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тошо

    11 6 Отговор
    АБЕ ВУК ЗА КАКВО НАПИРАШ ДА ВЛИЗАШ В СЪЮЗ КОЙТО СЕ РУШИ И НЯМА БЪДЕЩЕ. И ТИ СИ ЛЕПКАВА МЕДУЗА И ВЪРТИГ...
  • 14 Вуче...Вуче...

    12 8 Отговор
    Вържиш ли си лодката за потъващият руски Титаник, ще вие много трудно и много тежко, докато коравите ви сръбски чутури не проумеят къде и какво трябва да се прави.
  • 15 Българин

    17 12 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Няма как да не бъдем поробени от някой. Оставиха ни за малко съвсем свободни през 90 те години. Не бяхме с Русия,не бяхме със САЩ.....и за малко да се затрием като народ. То не бяха мутри,то не бяха инфлации,то не бяха пирамиди. Пак хубаво,че американците ни взеха под крилото си. После в НАТО, после в ЕС......Къде беше Русия тогава? Имаше възможност да ни вземе тогава. Вече американците без бой няма да ни дадат, достатъчно пари са вложили. Честно предпочитат да съм американски роб, отколкото руски. Живях по време и на двете робства. И затова се съгласявам с думите на Апостола,че руския камшик е по лош от османския. Не случайно го е казал

    Коментиран от #20, #21, #25

  • 16 ДОНЧО

    4 6 Отговор
    ВИСОК УМЕН НЯМА.
  • 17 Да преброим

    10 8 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    кои са зависимите от САЩ и кои не са. Зависими: Цяла Америка без Куба, Венецуела и Никарагуа. Цяла Европа без Сърбия. Азия: Всички без РФ, Китай, Индия, С. Корея, Беларус. Цяла Африка без Еритрея, Зимбабве, ЦАР. Цяла Австралия без аборигените. Под робски държави не смятам всички, а тези които все пак се съобразяват със САЩ. Сигурно съм пропуснал някои, но никой не ще да живее и емигрира в горе изброените независими държави.
  • 18 Па ща си ти?

    11 4 Отговор
    Аз не мога да разбера какво ни занимавате с тоя сърбин. Някой в Сърбия пише ли какво е казал Боко или Радев? Проблемът на сърбите винаги е бил. че искат да са важни, а всъшност са арогантни селяндури. Извършиха клане в Сребреница и направиха еничарска нация в Македония.

    Коментиран от #23

  • 19 Невинният той

    6 1 Отговор
    Да бе, не по ваша вина. И вие като и ние, искате на два стола да седите, но поговорката какво казва ... ит двата стола, та... на земята.

    Коментиран от #54

  • 20 Имаше песен:

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    "Искам да съм негър в щата Алабама"
  • 21 Абсолютно

    18 16 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Глупости говориш! СССР издържаха половин Европа, в това число и теб. Дадоха ти най модерните изтребители за времето си... 300 на брой! Индустриализирана България,. Електрифицирана България, защото преди това беше на газеничета и живееше в керпичена къщурка! По време на руското "робство" българите си издигнаха масивни къщи. В такива масивни къщи у щатите живеят само няколко фамилии. Останалите.... знаеш в какво живеят. И не ми се пише повече...,дори за това, че при руското "робство" Бг беше 6-та космическа сила в света! Сега при американското робство.. дойдоха американците, взеха ти ТЕЦ, построени руснаците и ти продават твоя ток на тройни цени. Взеха ти и кинтите за няколко хвърчила... ама още завода не са построили там,където да ги произведат.... Ама ти чакай.... няма и да ги до чакаш и в следващия си живот.

    Коментиран от #22, #29, #33, #41

  • 22 Пеци

    15 13 Отговор

    До коментар #21 от "Абсолютно":

    А бе като беше толкова "развита" НРБ, защо имаше такъв дефицит на стоки???Магазините бяха полупланински.Живях в този "рай" 25г.
    И защо си мислиш ,че България през тези 45г.окупация, ако беше демократична страна нямаше да се развива,Айде стига с този соц.където само номенклатурата си живееха

    Коментиран от #24, #28, #50

  • 23 Абсолютно

    6 16 Отговор

    До коментар #18 от "Па ща си ти?":

    В Сребърница клането го извършиха американците и прехвърлиха вината на сърбите, като държава приемник! Това е изповед на агент от ЦРУ участвал в размириците. Всичко описва-в книга. . Намери книгата му.. На Запад я има. В Бг не зная дали я има.

    Коментиран от #26, #32

  • 24 Пеци

    11 6 Отговор

    До коментар #22 от "Пеци":

    Магазините бяха полупразни
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пеци

    9 3 Отговор

    До коментар #23 от "Абсолютно":

    Абсолютно си заблуден
  • 27 виц на деня

    10 8 Отговор
    Дръжте се сърби Русия скоро ще дойде и ще ви освободи.
  • 28 Абсолютно

    12 12 Отговор

    До коментар #22 от "Пеци":

    Не знам да е имало дефицит на стоки. И не само номенклатурата си е живеела.. Беше добре и за останалите. Но ако мислиш, че в западния свят нямя богоизбрани като номенклатурата у Бг, жестоко се лъжеш!

    Коментиран от #31, #34, #36

  • 29 Руските

    13 8 Отговор

    До коментар #21 от "Абсолютно":

    къщи и сега са много по-зле от българските въпреки, че те са 1-ва космическа сила. И по времето когато са ни освобождавали от турско са казвали "Кого освобождаваме? Та нашият помещик живее по-зле от тия българи". Прочети военния кореспондент Ф. Достоевски, да писателя. Каквото са направили за нас сме си го платили.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българин

    17 9 Отговор

    До коментар #21 от "Абсолютно":

    Аз съм птиче. Ти ми казваш в момента,че руснаците са ме хранели много добре в клетката,в която са ме поставили. Е, хубаво. Но американците ме хранят без да са ме затворили. ...Уж голяма икономика сме били,а пък нищо насреща, затова Живков ни остави 12 милиарда долара заеми. А през 1989 година 12 милиарда долара бяха,все едно сега 120 милиарда долара. .. Хайде да кажем, че си прав,макар, че не си. Хайде да речем нашата икономика американците в съсипаха.... тогава да питаме руската икономика кой я разсипа? Какво руско виждаш по света? Значи не е била такава каквато я знаеш, хубаво,че сме били ние,че да ни продават на нас. Примерно един руски телевизор цветен струваше 1000 лева,а най малко 4 месеца трябваше да работим за този телевизор. Защо сега Русия не продава телевизори. Защо ти ме купуваш руски телевизор?....Приказките си ги разказвай в някоя детска градина в Северна Корея,тук няма кой да ти вярва, защото хората виждат реалното

    Коментиран от #35

  • 34 Пеци

    9 6 Отговор

    До коментар #28 от "Абсолютно":

    Ако си бил от номенклатурата дефицит си нямал, за останалите опашки и пак ще повторя полупразни магазини, за кола се чакаше 10г.минимум, за апартамент може и цял живот.
    Ако беше толкова хубаво защо ни пазеха границите с автомати и кучета???

    Коментиран от #37

  • 35 Абсолютно

    9 10 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    Не ти изчетох коментара:) признавам, че е под достойнството ми да чета подобни списания! Американците те хранят без да си в клетка? Това е вица на деня! Бай Тошо ни остави дълг, толкова, колкото и заем бяхме дали на Ирак! Обаче по заповед на САЩ България опрости ДЕВЕТ МИЛИАРДА ДОЛАРА на Ирак,които трябваше Ирак да върнат на България! За клетката.... Да, Европа беше разделена.... Но тази клетка поне те предпази, тогава да станеш роб на Западняците. Сега вече без тази клетка...спокойно сменяш памперси те на западняците и за което се радваш:) Да, 95% от емигриралите България товя работят... Сменят памперси, моят чинии и берат ягоди.. А емигриралите българи са близо три милиона! Не останаха викаш в Бг където американците хранят българите и са си живеят живота, ами отидоха да берат ягоди :)))
    Ти врътиш ли се? Или така си по рождение?

    Коментиран от #40

  • 36 Ви лъжец такъв

    10 7 Отговор

    До коментар #28 от "Абсолютно":

    Ти знаеш ли как се сменят накладки на 15 г Лада с питони, защото един болт няма от къде да купиш? Кое всичко е имало бе? Банан съм виждал на снимка само, и нормален шоколад, а кока-кола да не говориме. Или се молиш две седмици за каса бира че чакаш гости и тя се развали за 3 дена? Мале какъв подлец си ти

    Коментиран от #38

  • 37 Абсолютно

    6 4 Отговор

    До коментар #34 от "Пеци":

    Не съм бил от номенклатурата. Ако съм бил, нали сега автоматично ще съм евроатлантик бре:) Защо всички от номенклатурата станаха евроатлантици. Същите, които сега плюят по Русия и величаят Западния свят! Аз не помня да е имало дефицит на хранителни стоки. При това на пазара беше истинска храна. А сега в Кауфланда... все едно влизам в лаборатория. Само химия. За апартамент нямах тогава, макар, че руснаците индустриализираха България и пратиха селяните да работят по заовите в градовете. Сиреч... Вие бългааараите няма да сте земеделци... ще имате индустрия. И имахме! Българите, без да са били от номенклатурата а обикновенни работници по заводите си направиха н а местата н акерпичените къшета масивни къщи.! Искам да видя сега обикновенни работници да си направят такива къщи! Сега вече наистина заприличахме на американците. Обикновените хора да живеят в същите жилища като обикновените хора в щатите в какви живеят. Всички знаем в какви живеят, но ако го напиша няма да пуснат коментара ми.

    Коментиран от #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българин

    10 10 Отговор

    До коментар #35 от "Абсолютно":

    Лъжеш, че Ирак са ни дължели 9 милиарда долара,но както и да е ....Пак ще ти повторя,Аз съм Птиче, Свободно. Казваш, че сме роби на Западняците. Не,бяхме роби на руснаците, защото само там имахме право да робуваме. Живков ни даваше като роби само на руснаците. Виж сега как е. Свободен съм, ако искам ще работя и живея, където поискам. Русия, САЩ, Западна Европа, Еритрея, Бангладеш, Австралия..... където аз реша,а не да ме държат в клетка и да ми казват,виж колко хубаво живееш. Не вървиш,Българина излетя от клетката,знам, че ти е мъчно да гледаш празна клетка и затова ме убеждаваш, докато си летя свободно,че видиш ли колко хубаво живя в клетка. Благодаря. Харесвам Свободата. Харесва ми да летя и да ползвам крилете си

    Коментиран от #46

  • 41 Ами сега?

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Абсолютно":

    " Глупости говориш! СССР издържаха половин Европа, в това число и теб. Дадоха ти най модерните изтребители за времето си... 300 на брой! Индустриализирана България,. Електрифицирана България, защото преди това беше на газеничета и живееше в керпичена къщурка!..."

    Такаааа, а ние къде бяхме докато те, руснаците вършеха всичките тези "добрини"? Чоплехме си носа и чакахме да видим докъде ще стигнат, така ли? Да ти разказват привилегированите от бившата власт е едно, да си го преживял е съвсем друго! За сведение, след края на ВСВ България е била с най запазената инфраструктура и най малко щети от войната, в сравнение с всички съседи и почти цяла Европа. За Германия и Франция няма да говорим, но явно нямаш никаква представа на каква дистанция напред от нас бяха Гърция, Австрия, Турция, че даже и Югославия през 70-те, 80-те и 90-те години въпреки големите средства и дългите периоди отделени за възстановяване. Нямаше база за сравнение колко живота при тях е по добър, а уж ние бяхме в началото най добре. Оставаше у нас никой нищо да не е направил за 45 години и хората да живеят както са живяли някога дедите им.

    Коментиран от #43

  • 42 стига се радва на собствени глупости

    8 5 Отговор

    До коментар #37 от "Абсолютно":

    И как ще помниш дефицит на стоки, когато не си живял в ония времена? Най елементарни вносни стоки, кафе, маслини и други се появяваха само в единични магазини в големите градове (Варна), само 2-3 пъти годишно и се образуваха опашки продължаващи няколко преки, като (естествено) успяваха да купят само малка част от тях. След 80-та година проблем беше вече даже да се вредиш за кайма или "кучешка радост" ( обикновен салам)

    Коментиран от #44

  • 43 Абсолютно

    7 5 Отговор

    До коментар #41 от "Ами сега?":

    Каква инфраструктура е имала Бг преди ВСВ? Неелекрифицирана, керпичени къщурки, и кални улици..Каква инфраструктура? Българите са орали с воловете по полето. Едва след ВСВ България се електрифицира и индустриализира! Казано кратаичко, руснаците направиха България индустриална страна. Ако не бяха те... сега и ти с воловете да ореш по полето като твоите родители и дадовци.
    Вие толкова ли не разбиртае, че в момента САЩ ни използват, Запада ни презират а Русия ни се смее?

    Коментиран от #48

  • 44 Абсолютно

    7 2 Отговор

    До коментар #42 от "стига се радва на собствени глупости":

    Лъжеш! Каква кучешка радост тогава бре? Вие имате ли нещо между ушите. Имаше си истинска каайма, истински салам... Всичката храм аси беше истинска. Ама истинска, не като тази сега, където и викат БИО:) Виж, оня с бананите е прав... Нямаше баннаи. Ама сега като има банани, няма пък хора...Израстнах без банани и не съм умрял... А, и без черен хайвер израстнах. Макар, че го имаше. Е, и сега има черен хайвер и виж, българите саамо черен хайвер набиват:))))

    Коментиран от #51

  • 45 Матей преображенски

    4 4 Отговор
    Защо да няма изход,руската армия превзема България и тогава Сърбия ще бъде под прякото попечителство на Москва.Като се добави и Унгария ,която се отмята все повече от западните принципи,ще се изгради цял фронт в тила на натовските страни на първа линия.Украйна ,Полша и Румъния ще попаднат в клещи.А българските ком-пра-до-ри несъзнателно съдействат за осъществяване на този божествен промисъл.

    Коментиран от #47

  • 46 Абсолютно

    9 5 Отговор

    До коментар #40 от "Българин":

    Вярно е! Мъчно ми е за България сега като виждам тази разруха Обезлюдели села... всичко порутено.. Три милиона българи за да се спасят от гледана смърт, избраха робството да слугуват.. За това ми е мъчно. Прав си!
    И за Ирак съвсем не лъжа! Това поне е всеизвестно!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ами сега?

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "Абсолютно":

    " Каква инфраструктура е имала Бг преди ВСВ? Неелекрифицирана, керпичени къщурки, и кални улици."

    Това от "говорит Москва" ли го научи или някой от нашите русли лигльовци ти помогна? Учище за непросветени няма да отватарям. Ако не си отваряш очте, хората ще ти ги отворят! А и някои други органи също!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Меци

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пеци":

    И аз живях до 20 годишна възраст, дефицит видях през 1989
  • 51 Пеци

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Абсолютно":

    Всички които сме живели в РСО /Развито социалистическо общество/, последен стадий пред комунизЪма знаехме какво е кучешка радост, и радост някой който се добрал до загниващия капитализм да му донесат дънки.А да имаше и Корекоми като хлапета през 70 години ходихме и като Гаврошовци гледахме и се облизвахме на щанда за шоколади, Тоблерони, сокове и разни лакомства.....за долари и обратно в нашия пуст магазин и лимонада за 005ст. Евтинжос
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Двата стола

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Невинният той":

    Вижте Ердоган как добре се справя с давта стола. Балансира и успява умело да наложи интересите на Турция,
    и освен това да се наложи като значим фактор в отношенията НАТО , ЕС- Русия- Украйна. И печели за старната си- пари и влияние- само преди дни Путин каза, че могат да прехвърлят газовите доставки от Северен поток-1 и СП-2 през Турция с нова газова инфраструктура и да построят източната и част - най- големия газов хъб- за Европа. Някой анализатори казаха :ако зависимите български власти не бяха спрели Южен поток- сега този хъб щеше да е в България и тя да се превърне в Германия на Балканите. Но..щеше... Успех на Сърбия! Дано си защити по-добре интересите от нас!
Новини по държави: