Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 07:29 1 155 14

Германия: Незаконната миграция по Балканския маршрут трябва да бъде намалена

  • германия-
  • незаконна-
  • миграция-
  • балкански маршрут-
  • политика

Заяви германският вътрешен министър Нанси Фезер

Германия: Незаконната миграция по Балканския маршрут трябва да бъде намалена - 1
Източник: БГНЕС

Незаконната миграция по Балканския маршрут трябва да бъде намалена, заяви германският вътрешен министър Нанси Фезер в публикувано днес интервю за изданията от германската медийна група Ер Ен Де, цитирана от ДПА.

Фезер, която каза това преди конференция в Берлин с представители на страните от Западните Балкани, заяви, че европейските власти имат общата отговорност да спират нелегалната миграция, "за да можем да продължим да оказваме помощ на хората, които имат спешна нужда от нея".

"Ние в Германия приехме над 1 милион бежанци от Украйна от началото на войната", посочи министърът. В същото време към Европа се увеличават потоците от хора, идващи по Средиземноморския и Балканския път на миграцията, каза Фезер.

Днес на срещата в Берлин с представителите на страните от Западните Балкани ще бъде обсъден комплекс от мерки именно за ограничаване на миграцията по Балканския маршрут. Той включва приравняване на визовата политика на западнобалканските държави към стандартите на ЕС, борба с каналджийството и гарантиране на ефективна охрана на границите.

Трябва да бъдат обсъдени и процедури за връщане на онези хора, "които нямат право да останат при нас", каза Фезер.

Същевременно Гералд Кнаус, изследовател на миграцията и съосновател на мозъчния тръст Европейска инициатива за стабилност (European Stability Initiative) заяви, че според него всякакви опити за предотвратяване на имиграцията по Балканския маршрут са безполезни.

"Затварянето на Балканския път на миграцията никога не е давало резултат", каза той за изданията от Ер Ен Де. "В момента натискът не идва от незаконната, а от законната миграция. Деветдесет на сто от бежанците идват от Украйна", добави той, предаде БТА.

Фезер покани на конференцията представители на шест западнобалкански страни - Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия. В обсъжданията ще се включат и делегати от ЕС и от България, Франция, Гърция, Италия, Хърватия, Австрия, Полша, Словения, Чехия и Великобритания, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш софиянец

    24 0 Отговор
    Ми тя Меркел ги покани. С мечета ги чакаха..... Фалшивото благородство на западна европа доведе и продължава да води до тежки последици.

    Коментиран от #13

  • 2 Дрън дрън та пляс

    17 0 Отговор
    Дайте пари за охрана на външна граница на ес и ще ви я спрем миграцията
  • 3 Христо Божилов

    18 3 Отговор
    Че Полша ви го показа. Разстреляха десетки хлебарки в зона затворена за журналисти и правозащитни организации, закопаха ги и спря атаката на Откаченко срещу тях. Това е начинът
  • 4 Джоко

    25 0 Отговор
    А, не! Меркелица и Урсулито ги поканиха. Сега да им берат гайлето.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Е да де,

    5 1 Отговор
    Помогнете на Орбан Виктор.Другото е наред.Слушсх(кога беше-пак беше кат сега,късна пролет хладно)унгарски посланик,-скромен млад човек как се притесняваше,кат казваше(на разбираем език,т.е.езика на държавата,в която сме),че крути мерки вземат началниците му.Даааа.Редни е и там на Свиленград така
  • 7 нннн

    29 0 Отговор
    Ама нали вие ни накарахте да махнем загражденията по границата и съсипем армията си! Ако бяхме запазили кльоновете и гранични войски, пиле нямаше да прехвръкне.
  • 8 безпартиен

    11 0 Отговор
    Истинските германци свършиха на 9 май 1945 !
  • 9 имен

    15 0 Отговор
    Изменете либералните закони.

    Който е дошъл без виза и/или нарочно си и е унищожил паспорта, да не у се дават социални помощи и да бъде ексрадиран.

    Натовски кораби да циркулират в Егейско и Средизено море и да връща имигрантите.

    Иначе имигрантите ще бъдат болшинство след 20 години
  • 10 Некой си

    14 0 Отговор
    Дааа, бе!
    Вие ги викайте и ги посрещайте с леб и сол, а после ние да ги спираме.
    Ама, ако може да не ги бием.
    И да не ги връщаме в Турция.
    И да не ги арестуваме.
    Шизофреници!
  • 11 Псевдоним

    9 0 Отговор
    Само че тази миграция не се спира със симпатични каки с розови папки, а с въоръжени, безкомпромисни мъже.
  • 12 един от многото

    7 0 Отговор
    Ами госпожо с арабска фамилия , знаеш ли един български лаф: "Празна раница , не пази граница"!
  • 13 Ми така са би майна

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Баш софиянец":

    На слънчак в Несебър и мойта скумрийка ми купи плушено мече от една сергия и с лубов ми го даде.Три месца от сключване граждански брак.По-късно се запознах с лутеранскста култура(нейната),забелезах разликите.Мина дълго време
  • 14 Геша

    3 0 Отговор
    Вие ги поканихте и ваше е задължението да ги приемате и обгрижвате.Аз ,като каня гости не ги пращам у съседа да ги подслонява и храни. Тарикати.
Новини по държави: